Residents i treballadors de Vil·la Betània rebran demà el vaccí anticovid

​La residència Itaca i els treballadors del CAP el van rebre el passat divendres, mentre que la residència Floris encara és vermella
|

El regidor de Salut Pública, Josep Antoni López, ha anunciat aquest migidia al programa ‘El Dominical’ de Ràdio Arenys que demà es completarà la vaccunació de les residències d’Arenys, a excepció del Floris que encara és vermella i té els residents repartits fora de la vila. López ha explicat que divendres els residents i treballadors de la residència Itaca van rebre el vaccí de Pfizer, així com els treballadors del CAP. Demà serà el torn de la residència Vil·la Betània. Per ara, només l’Hospital de Mataró ha rebut dosis del vaccí de Moderna. També ha explicat que encara no se sap com es farà la vacunació de la gent gran que viu a casa seva.


Portada bLes treballadores de Vil·la Betània es van confinar a la residència durant la primera onada. Foto: Vil·la Betània. 



En la seva intervenció, López ha explicat que les residències d’Arenys van tornant a la normalitat després dels 2 casos positius al geriàtric municipal i dels 8 a l’Asil Torrent. D’aquests darrers, 4 ja havien passat la covid en la primera onada i “potser per això encara donaven positiu”. Tot i que els positius completaran la quarentena dimarts, la resta de residents i treballadors d’aquests centres han tornat a la normalitat, amb totes les restriccions. En el cas de la residència municipal, no ha calgut el trasllat anunciat aquesta setmana. La residència però segueix essent taronja i, per tant, no pot tenir visites presencials fins que no torni a ser verda. 


El regidor de Junts per Arenys, Estanis Fors, ha intervingut després de López i ha demanat que l’Ajuntament compri test antígens per poder fer visites familiars amb seguretat quan tornin a ser possibles. També ha demanat que se substitueixin la directora i una de les dues infermeres, que porten diverses setmanes de baixa. Finalment, en el cas de la Residència Floris, hi ha 4 residents a l’hospital i es preveia que la resta poguéssin tornar aquesta setmana, però molts treballadors van donar positiu i encara fan quarentena.