Gran part dels més grans de 80 anys accepta posar-se la vacuna

​El CAP assumeix, a més, el servei de Pediatria d’Arenys de Munt per decisió de l’ICS
|

El CAP d’Arenys de Mar ja ha començat la vacunació a la població general. Els primers en rebre-la són els els majors de 80 anys que viuen sols a casa seva, així com els dependents i els seus cuidadors. Tot plegat coincideix amb una certa relaxació de la pressió a la UCI de l’Hospital de Mataró a finals de febrer, tot i que els experts diuen que no s’ha de baixar la guardia. De fet, a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, a la qual pertany Arenys de Mar, ja s’ha detectat un 68% d’afectats amb la variant britànica del virus que és més contagiosa. 


Des del CAP expliquen que la gran majoria d’arenyencs majors de 80 anys a qui van trucant per concertar visita i posar la vacuna de Pfízer no hi posen cap problema. Hi ha qui va al centre, qui es va a vacunar a casa seva i, fins i tot, també es posen dins del cotxe. A més, totes les residències ja han rebut la vacuna i són verdes. D’aquesta manera, els usuaris poden tornar a sortir durant un o dos dies amb les seves famílies i, quan tornin, ja no han de passar la quarantena. D'altra banda, cada resident podrà rebre visites de fins a tres persones diferents, quan fins ara només se'n permetia una. Caldrà, però, mantenir el rentat de mans i l'ús de mascareta, així com evitar el contacte amb cap altre usuari fins que no s'hagin desinfectat el calçat, les cadires de rodes i s'hagin canviat la roba, en cas que sigui el resident qui ha sortit del centre. Des de l’Ajuntament estan estudiant l’opció de tornar a obrir el menjador social, un cop tots els usuaris estiguin vacunats. 




Pediatra2

Concentració a Arenys de Munt per reclamar un servei de pediatria pròpi. Foto: Ràdio Arenys de Munt


Dos Arenys i un sol pediatre 

Arenys de Mar i Arenys de Munt han de compartir Pediatria. El municipi veí s’ha quedat sense el servei al CAP amb la pandèmia i les famílies afectades han de baixar a Arenys de Mar. Representants de l’Ajuntament i de les famílies es van reunir amb l’Institut Català de la Salut on van exposar la importancia de mantenir el servei, però la voluntat del Departament és que es mantingui així. La regidora de Sanitat, Mari Àngels Gros, diu que aquest model que impulsa el Departament està provocant angoixa i malestar a la població. Veu complicat que el servei de pediatria pugui retornar però assegura que seguiran treballant perquè ho faci encara que no sigui en la seva totalitat. Des del Departament justifiquen la centralització del servei per la manca de pediatres i de motivació dels professionals. L’Ajuntament ha creat un correu per recollir les queixes de les famílies i fer-les arribar després a l’ICS: sspp2@ademunt.cat.