L’Ajuntament refarà l’obra mal feta de l’illa del peix del Mercat

També es vol actualitzar el reglament per, després, adjudicar amb concurs les parades
|

El govern municipal ha encarregat un projecte per refer l'edifici del mercat. La idea és arrenjar aspectes estructurals i, de nou, la part central on hi ha l'illa de les parades del peix. El projecte, que es vol tenir enllestit abans de final d'aquest any, caldrà passar-lo pel Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i pel ple abans de la seva aprovació definitiva. 


Illa del peix mercat   carlos canoEl nyap de l'illa central del peix es repararà. Foto: Carlos Cano


El regidor de Promoció Econòmica, Quim Mas, explica que l'empresa que va fer la part central del mercat va intentar arreglar els baixants que no van quedar ben fets, però sense èxit. De fet, no s'ha reclamat i reconeix que potser es va adjudicar el projecte massa ràpid perquè venia de diners de la Diputació. Per tant, aquest nou projecte inclourà una altra vegada fer aquesta part del mercat amb continuïtat amb el carrer Margarides, alhora que també contempla refer les parades del peix i canviar elements com els ferros que estan fets malbé. 


El nou projecte també inclourà refer aspectes de la part més estructural que no afectaran el dia a dia del funcionament de l'espai. Es vol arrelgar les finestres, lavabos, pintar... i on hi havia Ràdio Arenys, a la part de dalt, també es contempla destinar-hi un ús que podria per a espai municipal o fer-hi un bar. Tot i això, Quim Mas ha afirmat que s'ha de mirar com està el terra, ja que hi ha una petita fisura detectada des del 2003 que pot no donar seguretat, per aquest motiu cal mirar quin pes pot aguantar el pis i també fer cates. 


El regidor diu que una vegada estigui aprovat el projecte es trucaran de nou les portes de les administracions supramunicipals per aconseguir diners per executar-lo, així com també es mirarà d'aportar diners del pressupost de l'Ajuntament. No es descarta tampoc fer-lo per fases, a mesura que es vagin aconseguint els diners necessaris que puguin permetre avançar en determinades parts. 


D'altra banda, també s'està encarant la regularització de les parades que hi ha en el mercat. Moltes estan sense concessió i d'altres segueixen obertes en precari. Tot i això, abans de fer un concurs públic per adjudicar-les, l'objectiu és fer un nou reglament, ja que l'actual és dels anys 90 i ha quedat obsolet. De fet, ja hi ha un primer esborrany i caldrà passar diversos tràmits abans de la seva aprovació, uns tràmits on també poden participar els mateixos paradistes aportant idees. Aquest nou reglament, però, està en una fase inicial i la previsió és poder tenir-lo enllestit quan acabi l'actual mandat.