L’Ajuntament destinarà 50.000 euros en ajuts al comerç i autònoms

La partida és inferior a la de l’any passat que no es va esgotar per falta de sol·licituds
|

El Pla ReAcció 20 ja és història, amb unes mesures d’urgència que es van realitzar l’any anterior encaminades a pal·liar l’efecte de la pandèmia generada per la COVID-19. Ara ja ha transcorregut el primer trimestre del 2021, i es pot considerar que el camí que genera el virus segueix deixant una societat amb un panorama que es pot descriure com a excepcional i per aquest motiu s’han de generar noves línies d’ajudes econòmiques a un teixit tan castigat com és el de la restauració, turisme, comerços, empreses i persones autònomes. 


Pagina 12

Les terrasses dels bars pagaran la taxa, però es podran ampliar a la vorera. Foto: Xavi Salbanyà




L’any anterior, es va realitzar una primera ajuda per part del Consistori de 74.000 euros que es van poder beneficiar quaranta-dues empreses i autònoms, però amb una partida que no es va gastar sencera, a més de crear campanyes institucionals com ‘Comerç de proximitat, més que mai!’ o ‘Fem gran el petit comerç!’. Ara de nou s’engega la maquinària des de la regidoria de Promoció Econòmica destinada a tots els comerços arenyencs i autònoms que tinguin la seva activitat a la vila. 


En aquests moments, segons explica el regidor de Promoció Econòmica, Quim Mas, s’han aprovat les bases d’aquesta nova línia d’ajudes i la convocatòria sortirà publicada molt possiblement al mes de maig, tot esperant els romanents del pressupost del curs anterior. Una partida econòmica que podrà ser revisada i fins i tot augmentada, que de moment es troba al voltant dels 50.000 euros. Això sí, sembla que un dels punts discordants de l’anterior ajuda, la tramitació, aquesta vegada sembla que hi haurà més facilitats per les persones i empreses que ho demanin, amb un màxim de vuit-cents euros. Un dels requisits imprescindibles serà presentar els resultats de l’últim trimestre del 2020 i el primer d’aquest any i demostrar una baixada dels ingressos. 


Respecte a un altre tema clau d’aquests mesos primaverals i estiuencs, les terrasses, el consistori ha decidit que s’haurà de fer el pagament de la taxa corresponent, però podran ampliar lateralment sense cap cost. Aquesta important ampliació per al sector de la restauració serà executada qui vulgui a partir de l’1 de maig fins al 31 d’octubre. 


I l’altra branca d’aquest paquet serà el fet de continuar amb les campanyes de promoció a la vila, sempre en estreta col·laboració amb l’UBICA, com és el cas del dijous 1 d’abril amb la botiga al carrer a la part baixa de la Riera i altres campanyes que ja s’estan avaluant i parlant per a futures dates si el context sanitari ho permet.