Només una vintena de famílies rebran ajudes per comprar ordinadors

​L'Ajuntament preveu obrir una nova convocatòria abans del nou curs per repartir els diners que han sobrat d'aquestes ajudes
|

Només 34 famílies arenyenques han presentat a la subvenció per l'adquisició d'ordinadors portàtils per a nens i adolescents fins a 20 anys per a aquest curs 2020-2021. El termini per presentar sol·licituds va acabar el passat 24 de març. Segons va explicar ahir el regidor de Benestar Social, Josep Antoni López, a 'El Dominical' de Ràdio Arenys, d'aquestes sol·licituds és probable que 4 o 5 es desestimin per no complir els requisits i que 10 o 11 es van presentar fora de termini. Finalment, se'n donaran una vintena. Com que hi ha 15.000 euros i el màxim per família és de 300 euros, sobraran més de la meitat dels diners. López va explicar que s’obrirà una nova convocatòria abans del nou curs.


Bretxa


L'objectiu d'aquests ajusts és abastir els recursos informàtics necessaris a tots els alumnes de la vila, que arran de la pandèmia s'han vist afectats per la bretxa digital, molt més greu del que s'havia detectat fins al moment. La pandèmia ha evidenciat un nombre de famílies que no disposen dels recursos digitals suficients, perquè els seus fills es puguin desenvolupar suficientment en situacions com les del confinament, i molt més enllà, també en el desenvolupament dels seus estudis. El ple municipal va aprovar per unanimitat el passat mes d'octubre la concessió d'aquests ajuts. Tanmateix, les bases de la convocatòria eren molt restrictives sobre qui podia rebre els ajuts, de manera que s'havia de tenir unes condicions econòmiques extremadament desfavorables per a poder-hi optar.