Nou conveni de col·laboració entre el Síndic de Greuges i la Defensora del Ciutadà

​L'acord servirà per millorar l'atenció als ciutadans i agilitzar la tramitació de les queixes que rebin ambdues institucions​
|

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i la defensora del ciutadà d’Arenys de Mar, Teresa Verdura, han signat aquest dimarts, 13 d’abril, una actualització del conveni de col·laboració entre les institucions que ambdós encapçalen. La signatura té per objectiu evitar duplicitats, aprofitar sinergies i recursos, i sobretot millorar el servei de defensa de drets i facilitar-ne l’accés a la ciutadania.


Siu0301ndic

Al centre, Rafael Ribó, síndic de Greuges amb Teresa Verdura, defensora del ciutadà. Foto: Oficina del Síndic de Greuges. 


D’acord amb aquest conveni, quan una persona presenti una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya, aquest es compromet a informar-la de la possibilitat de presentar-la davant de l'oficina de la defensora en el cas que el fet que la motivi es relacioni amb el funcionament de l’Administració municipal. El Síndic de Greuges de Catalunya podrà demanar a la defensora del ciutadà d’Arenys de Mar informació sobre els greuges que tramita i les conclusions en els casos que siguin d’interès comú.


Per la seva banda, l'oficina de la defensora d’Arenys de Mar es compromet a trametre al Síndic de Greuges de Catalunya les queixes que afectin administracions fora de l’àmbit municipal, sempre que la persona interessada hi estigui d’acord. En aquests casos, la comunicació entre les dues institucions haurà de ser fluida, tant durant la tramitació com un cop s’emeti una resolució, si s’escau.


El primer conveni amb l’oficina de la defensora de la ciutadania d’Arenys de Mar es va signar el 23 de maig de 2008. Amb aquesta signatura, les dues institucions reafirmen el compromís amb la defensa de drets de proximitat, i també posen èmfasi en els mecanismes de col·laboració i cooperació entre ambdues institucions.