La Generalitat expulsa 5 bombers voluntaris del parc d'Arenys de Mar

Aquest any han canviat els requisits i ara se'ls exigeix 876 hores anuals de disponibilitat, que per a l'Associació de Bombers Voluntaris és excessiu
|

La Generalitat ha cancel·lat el contracte a 197 bombers voluntaris perquè han canviat els requisits. Això deixa sota mínims molts parcs de bombers que estan formats només per voluntaris. Ja hi ha oberta una nova convocatòria de places, però, de moment, per a aquesta campanya d'estiu es veuran obligats a reduir els seus serveis. El Departament d'Interior assegura en un document que gran part dels parcs no tenen tres bombers disponibles per respondre a una crida d'emergència. Segons el departament, l'objectiu a mitjà termini és que tots els parcs de bombers voluntaris siguin operatius i activables.


Bombers

Els bombers d'Arenys apagant el foc en un catamarà diumenge passat. Foto: Xavi Salbanyà. 


En el cas del Parc de Bombers Voluntaris d'Arenys de Mar, fa unes setmanes, 5 membres dels 30 que té el parc van rebre una carta de revocació del Departament d'Interior. Segons ha avançat Ràdio Arenys, en el cas de les revocacions presentades als cinc bombers d’Arenys de Mar venen determinades perquè aquestes persones no s’han descarregat l’aplicació, ja que són funcionaris de l’administració pública que, això, els pot suposar una incompatibilitat laboral i, per tant, s’ha demanat un informe jurídic al respecte. Des del Parc Bombers Voluntaris d’Arenys de Mar reclamaven que aquest control es fes des dels mateixos parcs, ja que són els que coneixen la realitat i particularitats de cada agent. També s’ha demanat una reunió amb l’Ajuntament per exposar la problemàtica. 


En declaracions a TV3, el cap Divisió de Planificació i Gestió dels Bombers, Agustí Gatell, ha afirmat que "tenir gent amb tot l'equipament i tota la formació que no doni una resposta no interessa ningú. Ni l'organització ni els mateixos bombers voluntaris". Per això, a partir d'aquest any se'ls exigeix 876 hores anuals de disponibilitat a través de l'app, una mesura que es va acordar amb el Consell de Bombers Voluntaris. El departament ja ha fet una convocatòria de 200 places per cobrir les baixes i espera arribar a una plantilla de 25 efectius en cada parc. L’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya  estudien presentar una querella contra la imposició d’aquests requisits.