La rehabilitació dels murs del Paraíso i del Pla dels Frares costarà mig milió d'euros

​L'Ajuntament ha aprovat els projectes d'aquests dos murs de contenció que amenacen de cedir per l'erosió del sauló
|

El ple municipal va aprovar ahir dijous, 15 d'abril, per unanimitat de tots els grups polítics la reparació de dos murs de contenció de terres que han de ser reforçats: un a la plana del Paraíso i l'altre al Pla dels Frares. Els projectes han estat redactats per l'empresa Dipe, que és especialista en murs de contenció. Un cop els projectes quedin aprovats definitivament, caldrà buscar diners per a l'execució de l'obra.


WhatsApp Image 2021 04 17 at 12.44.34aaaaaaaaa

El mur de la plana del Paraíso és molt urgent pel perill que té. Foto: Xavi Salbanyà


L'alcaldessa i regidora d'Urbanisme, Annabel Moreno, va explicar que el mur de la Plana del Paraíso és el més urgent i té un pressupost d'execució valorat en 168.011,85 euros, IVA inclòs. Es tracta del mur de contenció que separa aquest carrer amb les cases del carrer Sant Zenon i s’ha de reparar urgentment perquè té una esquerda molt visible, com s'aprecia a la fotografia. Possiblement es pagui amb el romanent d’aquest any.


WhatsApp Image 2021 04 15 at 22.16.33

L'actuació al Pla dels Frares, no és tan urgent. 


L'altre mur que cal reforçar és el que separa el Pla dels Frares de l'Escola Sinera. Aquest projecte està valorat en 308.648,31 euros, IVA inclòs. La reparació d'aquest mur no és tan urgent i el govern pretén executar l'obra de cara al 2022. A causa dels problemes que genera la inestabilitat d'aquest mur, la zona s'ha hagut de delimitar amb tanques que no hi permeten l'aparcament, ja que l'esmicolament del sauló podria donar lloc a una gran esllavissada. Aquest mur ja es va reforçar el 2013, amb una obra que va costar uns 20 mil euros. 


WhatsApp Image 2021 04 15 at 22.20.14

Aquest mur ja es va haver de consolidar el 2013. 


A l'altra banda d'aquest mateix serrat, aquest any s'ha arranjat el mur de les escales del carrer del Professor Castelló, que va caure abans de la pandèmia. L'esmicolament del sauló també ha requerit actuacions en altres murs, com el que hi ha entre el rial de Pau Costa i el carrer de Mn. Josep Palomer i Alzina, o la consolidació de penyes com la del Maltemps, o ben aviat la de la Pietat.