Consulta les novetats editorials arenyenques d'aquest Sant Jordi

​Fins a sis publicacions d'arenyencs, ambientats a Arenys o de temàtica arenyenca es presenten aquest Sant Jordi
|

E10L MERCAT D'ARENYS DE MAR: PASSAT I PRESENT (1928-2020) de Josep Badosa, Montse Llavina, Antoni Paricio, Núria Serra i Montse Viader

Aquest llibre neix de la necessitat de salvaguardar la història de l´edifici del Mercat Municipal d´Arenys de Mar i de la gent que hi ha treballant al llarg de tots aquests anys. Amb el pas del temps les coses cauen en l´oblit i aquest recull històric i humà que teniu a les mans esperem que ajudi a recordar com es va gestar, fer i perdurar el Mercat d´Arenys.


11

HISTÒRIES DE MAR de Manel Teodoro

Històriesdemar vol ser un homenatge a totes aquelles persones de mar i que viuen de cara al mar. Escrit amb un aire fresc, divulgatiu i de fàcil lectura, vol donar la màxima importància al paisatge litoral i la pesca, posant en relleu el patrimoni mariner i la història que ens defineix com a gent de costa. Amb aquest llibreet submergiràs dins l'imaginari mental de l'autor, en el qual la sostenibilitat, el respecte, l'ètica i l'empatia són essencials, i  l'enyor de la cosa perduda esdevé fonamental.




12

LA PARTIDA d’Àngel Maculet

Un any i mig després de la mort de la mare, una conversa amb un bon amic, desemboca en un repte: deixar aquelles coses que em pertorben, escrivint-les al mòbil i penjant-les a les xarxes socials. És el principi d’una altra jugada de la partida. Els viatges en tren per anar a veure al pare, les estones a la platja prop de la mare, i els moments de solitud al bar, ajudats sempre per la música que recorda els millors moments viscuts, permeten a un mateix trobar-se amb allò que tant troba a faltar, els seus pensaments saturats de dimonis personals. Un Ictus personal, la mort del pare, i una pandèmia, posen punt i seguit a la capacitat d’escriure, la recuperació de la necessitat de dibuixar i comunicar, provoquen passar aquells textos a imatges. Els amics i la família fan la resta, el tauler dejoc torna a estar a punt. A partir d’aquí tan sols em cal recordar que la vida sempre serà un joc de paraules, imatges, màgia i  Rock’n’Roll.


13

DONES POETES DE LA MARESMA d'Emília Illamola i Queralt Morros

Dones poetes de la Maresma, títol de jugada deliberada, vol ser una publicació divulgativa que esdevingui una eina per descobrir veus desconegudes o bé per aprofundir en d'altres de més presents. Del 1900 al 2020, la recuperació d'una genealogia literària de les dones poetes precedents del nostre territori conviu dins del volum amb el present i el futur, una porta oberta per acostar-nos a les autores contemporànies.




14LA IRA DE DÉU de Francesc Forn (Crea't Edicions)

L’epidèmia de pesta bubònica de 1650 fou la més terrorífica de la història moderna catalana. Amb l’arribada d’aquell càstig de Déu, Joan Ramon Mecina, vicari de Sant Martí d’Arenys, hagué de fer front a situacions dramàtiques i vivències doloroses. El vicari, però, havia trobat un remei miraculós per curar la malaltia que només va compartir amb el seu protector, Sant Sebastià. Aquella medicina i la fe podien guanyar la més terrible de les malalties. Basada en fets i personatges reals, aquesta primera novella de Francesc Forn i Salvà (Arenys de Munt, 1954), ens endinsa en un món trasbalsat per la guerra i la pesta de mitjan segle xvii. Les autoritats van desplegar tots els seus recursos per fer front al contagi, però aquell món que s’esfondrava només podia sobreviure si s’acollia amb fervor a la clemència divina. L’Església catòlica s’afermava com el pal de paller entorn del qual la societat podria sobreviure, ja que només ella era capaç d’aplacar la ira de Déu.


15

LES AVENTURES D'EN TRESCEBES de David Estrada (Crea't Edicions)

En David Estrada ens va presentar el personatge d’en Trescebes al llibre 'Trescebes, transportista' (Crea't edicions, 2018), on els nens i les nenes de la classe dels crancs i la senyoreta Liduvina el feien el protagonista dels seus jocs i la seva curiositat. Ara, a través d’Aventures d’en Trescebes, seguirem el dia a dia d’en Trescebes amb onze contes ben plens d’encàrrecs, gana i rauxa. Coneixerem alguns dels seus amics, el món on es mou, i les complicacions de cada transport. I sobretot riurem amb els seus embolics i les solucions sorprenents que hi posen ordre.  La Sílvia Morilla ha endolcit les narracions amb les seves il·lustracions tan simpàtiques i delicades. Ens ha situat els personatges en el moment més especial de cada relat i ens ha afegit un munt de detalls perquè també veiem les aventures d’en Trescebes des d’un altre punt de vista i sense deixar de somriure.


16POCO BEBO PARA LO MUCHO QUE TENGO QUE TRAGAR de Débora Castillo (Ediciones Martínez Roca)

Claudia, Clau per als seus compiyoguis, veu com la seva vida transcorre entre arranjaments florals, classes d'hipopressius, batuts detox i esdeveniments de caritat des de la seva fabulosa mansió de la Costa Brava, fins que descobreix que la mansió no és seva, sinó del seu marit, i que aquest, sentint-ho molt, s'ha tirat una núvia de l'edat de la seva filla, que ve de camí a ocupar el seu tron. Clau decideix donar la batalla a la usurpadora, instal·lant-se en la caseta dels guardes de la finca, des d'on planeja aguaitar la vida sentimental de la parella fins que es presenti l'ocasió de contraatacar. Per a això comptarà amb l'inestimable suport d'Antonia, l'empleada de la llar que li farà d'espia, però sobretot de suport emocional en els moments més durs, quan totes les seves exclusives relacions socials s'han esfumat com per art d'encantament. És una divertidíssima comèdia femenina ambientada a Arenys de Mar que busseja en les aigües on es barregen els corrents del feminisme, del classisme, del despotisme filial i de les males mares.