Dimiteix el membre de la CUP i activista després d’animar a cremar la revista l’Agenda

Jaume Soler no es disculpa pel comentari, li treu transcendència i afirma que és només responsabilitat seva
|

Jaume Soler, número 9 a la candidatura electoral de la CUP a Arenys de Mar i membre de la Plataforma Preservem el litoral del Maresme, ha dimitit tant de la seva pertinença al partit polític com de l’entitat mediambiental després que ahir diumenge es donés a conèixer a Ràdio Arenys que va animar a cremar la revista l’Agenda perquè no comparteix la seva línia editorial en relació amb l’estat de les platges.


WhatsApp Image 2021 04 26 at 16.06.27

Jaume Soler, a la presentació del llibre on va fer les declaracions. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


En una nota que ha enviat aquest matí a Ràdio Arenys, Soler admet que va fer el comentari contra la revista durant la presentació d’un llibre la Diada de Sant Jordi. Però no es disculpa ni es retracta sinó que li resta transcendència perquè es va fer “en un ambient distès” i “sense intenció de cremar ningú”. Soler afirma en la nota que “aquesta expressió és només responsabilitat meva, res a veure ni amb la CUP ni amb la Plataforma Litoral, entitats a qui ara s’aprofita per fer mal. És per això que deixo ambdues associacions”.


Finalment, el fins ara membre de la CUP “nega rotundament que la meva expressió col·loquial tingui res a veure amb amenaces aparegudes anteriorment a Facebook”, en referència a una altra amenaça contra la revista i els seus repartidors que simpatitzants del col·lectiu ecologista van realitzar l’any passat i que els Mossos d’Esquadra van investigar.


La renúncia de Soler arriba 24 hores després que tots els partits polítics d’Arenys de Mar, excepte la CUP, condemnessin de forma clara i contundent el comentari contra la integritat de la revista arenyenca. Per la seva banda, la CUP ha informat que no farà cap valoració fins que es debati aquesta nit en l’assemblea de la formació política.