La llista d’espera als Serveis Socials d’Arenys es redueix de dos mesos a un mes

​S'ha contractat una nova treballadora per atendre l'augment de més d'un 40% de peticions d'ajuts que ha causat la crisi de la Covid
|

La contractació d’una persona més ha propiciat que la llista d’espera per atendre les persones necessitades a Serveis Socials d’Arenys de Mar s’hagi reduit dels dos mesos a un mes, segons que ha explicat aquest matí al programa El Dominical de Ràdio Arenys el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Josep Antoni López. La falta de personal i l’increment important de peticions d’ajuts a causa de la crisi econòmica de la Covid havia portat a que els Serveis Socials municipals es veiessin desbordats.


El regidor López ha explicat que al mes d’abril es va incorporar una educadora social per fer l’acollida en les primeres visites dels usuaris. Aquesta plaça es va contractar per la via d’urgència amb diners procedents de baixes de la residència geriàtrica. Ara es preveu la contractació d’una administrativa que ajudi a fer els tràmits per les ajudes. Aquest contracte es preveu fer-lo amb ajuts de la Diputació de Barcelona.


Serveis socials

Oficina dels Serveis Socials. Foto: Xavi Salbanyà


Les peticions d’ajudes a Serveis Socials d’Arenys han augmentat més d’un 40% a causa de la crisi de la pandèmia, segons dades del mateix Ajuntament. D’altra banda, diversos partits del consistori (PSC i ERC) s’han compromés a demanar als seus companys al Congrés dels Diputats que impulsin alguna modificació a la llei estatal que impedeix accedir a ajuts de serveis socials a qualsevol persona que tingui deutes amb l’administració.