"El Galeón Andalucía' amarra al port d’Arenys

La nau és rèplica d’un vaixell del segle XVII i es podrà visitar a partir del dia 5 de maig al moll de pesca
|

" El Galeón Andalucía' torna a les costes del Maresme després de tres anys. Enguany al port d’Arenys de Mar, perquè la dàrsena de grans vaixells del port de Mataró gestionada per Varador 2000 no té més capacitat. L’empresa arenyenca, amb seu també a la capital del Maresme, ha fet d’intermediària perquè el vaixell històric pugui amarrar al moll de pescadors, on s’hi estarà uns dies, sense concretar. El Galeón Andalucía es podrà visitar a partir de dimecres 5 i fins diumenge 9, es podran fer entre les 10 del matí fins a dos quarts de nou del vespre. Les entrades es poden comprar anticipadament al web www.velacuadra.es o directament des del vaixell.


Panorama sin tu00edtulo1

"El Galeón Andalucía' amarra al port d’Arenys. Foto: Xavi Salbanyà


Es tracta d’una reproducció fidedigna d’un galió espanyol del segle XVII de 51 metres d’eslora que es propulsa a vela i motor. Té sis cobertes, quasi mil metres quadrats de superfície i va ser construir per la Junta de Andalucía, que l’utilitza com a element de promoció. Construït amb fustes d’iroc (teca africana) i pi.


 MG 1845a

"El Galeón Andalucía' amarra al port d’Arenys. Foto: Xavi Salbanyà 


El galió és un museu flotant de la cultura marítima que ja ha navegat per tots els oceans i mar del món, visitant grans ports com Xangai, Singapur, Hong Kong, Manila, Nova York o el Quebec. A la set de la tarda aproximadament, el galió 'Andalucía' ha entrat a port, cosa que ha fet que molts curiosos que estaven passejant per la zona s'apropessin al braç de ponent per gaudir d'aquest vaixell poc freqüent a les nostres aigües.


DJI 0839a

Foto: Carlos Cano