Desacord per la cessió de la Raureta com a centre d’acollida

Govern i oposició s’enfronten per la gestió de la concessió
|

La cessió de l’edifici municipal i abandonat de la Raureta a una fundació perquè el rehabiliti i obri un centre d’acollida de menors de 0 a 18 anys enfronta el govern i l’oposició municipal. Junts per Arenys ja ha anunciat que votaran en contra d’aquesta cessió si el govern la porta a aprovació en el ple d’aquest mes de maig. La principal discrepància és com queda l’entitat Junts Autisme que tenia el dret de la cessió d’aquest edifici i que JxA tem que es pot quedar sense res. 


Visita stella maris

En canvi, l’alcaldessa Annabel Moreno que està portant el tema personalment, ha garantit a Junts Autisme que en lloc de la Raureta tindran el palauet de Stella Maris quan l’entreguin els promotors dels habitatges que han de construir al solar de l’entorn de la residència Itaca. Fins i tot, Moreno s’ha compromès amb Junts Autisme a firmar un document de declaració d’intencions en aquest sentit a l’espera de la cessió definitiva dels promotors que s’espera en els pròxims mesos. 


Junts per Arenys rebutja la manera en què es vol treure la Raureta a Junts Autisme sense garanties que cediran el palauet de Stella Maris. 


Mentrestant, membres de Junts Autisme van visitar el mes passat el palauet (foto) i van comprovar que està en millors condicions que la Raureta, tot i que també s’hauran de fer obres de reforma. El jardí exterior és més petit que la Raureta, però l’emplaçament és més cèntric. Junts Autisme acceptarien el bescanvi de finques si hi ha un compromís firmat pel consistori. El problema és que la cessió definitiva no es pot realitzar fins que el promotor no executi l’obra. 


Mentrestant, la Fundació Intress que és la que vol la Raureta ja ha amidat la finca i vol començar obres ràpidament. D’aquí ve que l’Ajuntament vulgui portar la cessió a aprovació aquest mateix maig. La idea de la Fundació Intress és obrir un centre d’acollida de menors de 0 a 18 anys que treballi per la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat. La Fundació Intress és que gestiona actualment el centre d’acollida de menors migrants no acompanyats al casal Sant Vicenç. Aquest centre es vol tancar.