Uns 2.000 veïns d’Arenys de Mar ja estan vacunats

Les Clarisses serà un espai de suport a la vacunació massiva
|

1.869 arenyencs ja han rebut les dues dosis de la vacuna contra la Covid i, per tant, ja estarien immunitzats contra el virus, segons dades del Departament de Salut de finals d'abril. A més, hi ha 4.149 persones que han rebut la primera dosi. Dins d'aquestes dades es compta tant la Pfizer, que es va posar des del CAP a les residències i després ha seguit amb els majors de 70 anys, com l'Astrazeneca per a personal escencial i d'edats entre 60 i 69 que s'han d'anar a posar fora d'Arenys, principalment a Mataró. També hi ha hagut veïns que han rebut la Moderna en els llocs de treball, fora de la vila. 

Vacunació geriàtric   Mireia Martínez Torrentó.

Moment de vacunació a una de les residències arenyenques, a principis d'any. Foto: Mireia Martínez



El ritme de vacunació al CAP és força bo. Segons el regidor de Sanitat, Josep Anton López, cada setmana es rep una mitjana de 400 dosis. La gran majoria respon positivament i, tot i que puguin tenir alguns dubtes, acaben posant-se la vacuna. Les dades, però, han anat oscil·lant aquestes darreres setmanes. A principis d'abril, el risc de contagi va anar baixant, però a finals de mes es va tornar a enfilar una mica. En la gran majoria de casos, es tracta de persones contagiades d'un mateix nucli familiar. 


L'espai de les Clarisses destinat a fer proves PCR de detecció de la Covid també funciona sense cap problema. En aquest punt només hi poden accedir les persones asimptomàtiques que hagin tingut contacte amb positius a través de la cita prèvia que se'ls donarà des del CAP. Les proves a persones amb símptomes se segueixen fent al centre sanitari. De fet, les Clarisses és l'indret acordat entre CAP i Ajuntament com a punt de suport a la vacunació massiva a la resta de població quan s'hagi de realitzar. 


A més, a finals d'abril es va tornar a posar en funcionament el menjador social, un servei molt esperat i demandat pels usuaris. El menjador té una capacitat màxima de 25 persones tot i que, a hores d’ara, està obert per a 16 que ja estan vacunades. El menjador és un espai independent de l’Asil Torrent i, per tant, no tenen contacte amb els residents. A més, la llista d'espera a Serveis Socials ha passat de dos mesos a un mes, després de la incorporació d'una persona de reforç. De fet, es treballa per seguir ampliant més el personal. 


Pel que fa a les dades de mortalitat del virus, el Departament de Salut indica que des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 67 morts a Arenys de Mar i 30 a Arenys de Munt. La nostra vila és el segon poble al Maresme amb l'índex de mortalitat més alt amb un 5,9%, per darrere Caldes d'Estrac amb un 6,1%.