El lamentable estat del pàrquing de l’estació enfronta Arenys amb Adif

L’entitat públic també reclama diners pel lloguer l’estacionament de la Musclera
|

L'Ajuntament ha traslladat tant a ADIF com a RENFE el seu malestar per la manca de neteja i manteniment a l'estació. Tot i que en un primer moment semblava que l'administrador d'infraestructures atenia a les queixes i havia 'desbrossat' l'espai, tal com havien comunicat, la realitat és que posteriorment es va poder comprovar com les feines no s'havien fet al complert. 


Parking adif   xs

Estat d'alguns dels vehicles abandonats a l'aparcament de l'estació. Foto: Xavi Salbanyà


L'alcaldessa, Annabel Moreno, afirma que ADIF no està complint amb les seves obligacions en què, entre altres coses, ha de vetllar pel manteniment de les seves propietats. Apunta que en reiterades ocasions ha traslladat el seu malestar per l’estat i els problemes que genera aquest aparcament. De fet, la voluntat de l’Ajuntament és poder tenir la cessió d’aquest espai, però des d’ADIF demanen unes ‘condicions’ que l’Alcaldessa titlla ‘d’impossibles’. A més, Moreno recorda que l’Ajuntament no pot actuar a l’aparcament de l’estació, ja que no és competència municipal. Segons Moreno, l’empresa autoritzaria l’Ajuntament a entrar al pàrquing i netejar-lo, però no accepta que l’aparcament pugui ser gestionat pel consistori. A tot això, també s’ha d’afegir que el pàrquing de l’estació de tren d’Arenys de Mar torna a ser un punt de refugi on malviuen indigents dins dels cotxes aparcats i abandonats. Aquesta situació es repeteix des de fa anys. El darrer episodi greu es va produir fa quatre anys quan van trobar morta una persona que dormia dins d’un vehicle. 


Paral·lelament, Annabel Moreno explica que ADIF està reclamant a l’Ajuntament l’execució d’un ‘acord verbal’ que, segons diuen, es va arribar en l’anterior mandat amb Estanis Fors com a Alcalde. Apunta que l’empresa vol que el consistori pagui un lloguer per l’aparcament de la Musclera. Moreno diu que no pensen pagar aquest lloguer, ja que aquest ‘acord’ no compta amb cap expedient administratiu obert. 


Per la seva banda, Estanis Fors nega que l’acord fos verbal i afirma que sí que hi ha un conveni signat del desembre 2015 en què s’acordava pagar des de l’Ajuntament a ADIF un lloguer de 800 euros anuals per fer ús de l’aparcament de la Musclera. Recalca que aquest acord de servitud va servir per tenir aquest espai reordenat i amb una bossa d’aparcament per a 60 vehicles gratuïts per aquells qui utilitzen la platja. En tot cas, Fors afirma que si el govern municipal no vol pagar aquests diners, es pot rescindir el conveni amb ADIF tal com estableix el document i l’empresa podrà fer ús de l’espai.