Neixen les primeres tortugues babaues de la posta de la Picòrdia

Ahir es van descloure els primers ous de la posta del passat 10 de juliol que estaven a la incubadora del Centre de Recuperació d'Animals Marins
|

Ahir dissabte, 28 d'agost, el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) va anunciar el naixement de les tortugues a partir dels ous que una tortuga babaua (caretta caretta) va pondre el passat 10 de juliol a la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar i que els tècnics del centre es van endur per incubar. En total, la tortuga va pondre 142 ous, dels quals 90 es van deixar a la mateixa platja, sota vigilància i la resta es van dipositar a les incubadores del CRAM per assegurar la seva reproducció.


TORTUGUES   FOTO CRAM

Les primeres tortugues nascudes a la incubadora. Foto: CRAM. 


El Servei d'Emergències de la Generalitat va avisar al Centre de Recerca d'Animals Marins (CRAM) que va desplegar un equip a la platja de la Picòrdia per a realitzar el recompte dels ous que van aparèixer per dipositats a 42 centímetres de profunditat, prèviament l'Ajuntament havia delimitat el perímetre amb tanques de seguretat. Per tal de protegir el niu i la futura eclosió de les petites tortugues cap al mar, l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha muntat un dispositiu de vigilància amb voluntaris -que han estat més de 200-, als quals se’ls va impartir un petit curs introductori sobre com tractar les tortugues. 


El naixement de les tortugues s'ha produït dins el termini previst de 60 dies, que ja van anunciar les biòlogues del CRAM. Les professionals també van donar compte de les mesures de protecció a seguir i també aportar dades curioses com que el sexe de les tortugues dependrà de la temperatura. Així, si aquesta és superior als 30°, és més probable que hi hagi més femelles. Ara, el CRAM haurà de determinar una data per a l'alliberament de les tortugues al mar.