Arenys celebra la Diada Nacional de Catalunya

32 entitats han fet l'ofrena floral on s'ha commemorat els 50 anys del discurs de Pau Casals a l'ONU i els 10 anys de la mort de Mn. Martí Amagat
|

Arenys de Mar ha celebrat aquest matí l’ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany s'ha tornat a fer a la balconada del Xifré. Més de trenta entitats, centres educatius, clubs esportius, partits polítics i institucions arenyenques han participat en aquesta ofrena floral, que ha mantingut l’aforament limitat i les mesures anticovid. 


L'acte ha començat amb la hissada de la bandera catalana al pal que s'havia instal·lat per l’ocasió. A banda de l'ofrena floral de les entitats, s'ha recordat a totes les persones que s'han mort a causa de la covid. També hi ha hagut lloc per la cultura. En aquest sentit, Arenys s'ha sumat a la commemoració del 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides, el 1971, que enguany és el motiu principal del cartell de la Generalitat. Per això, s’ha emès un fragment d'aquest discurs quan el músic va rebre la Medalla de la Pau de l’ONU.  


MG 1814

L'ofrena de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb els portaveus dels grups municipals. 


En clau cultural, també s’ha recordat mossèn Martí Amagat, en el 10è aniversari de la seva mort, a través de textos de les seves publicacions llegits per l’exdirectora de la Biblioteca Popular Fidel Fita, Mercè Cussó, i la bibliotecària, Montserrat Fonoll. Tampoc ha faltat el ball d’homenatge a la bandera catalana a càrrec dels veterans de l’Esbart Margall i de dos dansaries del Patronat de Sant Roc. El violoncel·lista Joan Palet ha interpretat ‘El Cant dels Ocells’. 




El ball de l'homenatge. Vídeo: Mercè Sàbat. 


En clau política, l'alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, ha clos l'acte amb el discurs institucional en què ha recordat la capacitat de resiliència del poble català davant de qualsevol adversitat. La batllessa també s'ha referit en diversos aspectes de la la cultura, la llibertat i la pau, esmentant la situació que viu ara mateix l'Afganistan o recordant moments històrics i reivindicatius del poble català, com l’1 d’octubre. Moreno, ha incidit en la necessitat i el dret que ha de tenir qualsevol persona per exercir de forma cívica les seves llibertats.  


L'acte ha acabat amb el cant de l'Himne Nacional de Catalunya, 'Els Segadors'. Podeu veure les fotografies de l'acte, ací.