Queixes per les filtracions d'olors d'un bar del carrer Santa Clara

Els veïns critiquen l'Ajuntament per no fer-lo complir amb el que recull la normativa
|

Els veïns del bloc de Riera Pare Fita, cantonada amb Santa Clara, van sorprendre els vianants penjant una pancarta de 6 metres protestant pel bar de sota, el Pebre Negre. Volien fer pública la seva queixa perquè consideren que l'Ajuntament no ha vigilat prou que complís la normativa. Tot i que després la van retirar, no tiren la tovallola i ja s'han posat en mans d'un advocat per iniciar un contenciós contra l'Ajuntament. 


Pancarta Pebre Negre

No és la primera vegada que hi ha problemes amb el bar de sota d'aquest bloc. Els negocis anteriors també han anat tancant per no complir amb la normativa. Aquest últim va obrir fa pocs mesos i, segons la presidenta de la comunitat, ja se li va advertir que havia de complir amb les condicions que demanaven un local tan petit. Paquita Nicolau explica que les imatges de l'interior del local de les quals disposa no corresponen amb la llicència municipal que els ha fet arribar l'Ajuntament. Segons aquest escrit, només podria haver-hi una planxa domèstica i el bar disposa de planxa gran i fregidora. Les olors arriben als balcons, però també a l'ascensor i a les zones comunes


Segons la presidenta, al principi va anar diverses vegades a avisar el responsable del bar, però al final ho va deixar entenent que ja l'havia alertat suficientment. Aleshores van decidir demanar informació a l'Ajuntament sobre la llicència d'activitat. Aquests informes reafirmen que ha de ser un bar amb planxa i extractor amb carbó actiu, cosa que no es corresponia amb les fotografies que tenen els veïns de l'interior del local. 'Si l'Ajuntament quan el llogater va demanar la llicència d'activitat li hagués advertit que aquí només es podia posar bar amb planxa potser no s'hi haguera posat', afirma. 


Imatge de la pancarta. Foto: Xavi Salbanyà.


Per la seva banda, el responsable del Pebre Negre diu que des del primer moment s'ha mostrat obert a parlar amb la comunitat. Òscar Rueda explica que al cap de poc d'obrir hi va haver un parell de queixes per les olors. Afirma que va 'tapar tots els forats i qualsevol respirador per evitar filtracions, vaig col·locar una altra campana de carbó actiu i vaig dir que si hi havia problemes que em tornessin a avisar'. Diu que ningú li va dir res més, que a l'estiu ha treballat amb normalitat, fins que va aparèixer la pancarta. Rueda diu que no entén res, ja que compleix amb la normativa tal com indica també l'Ajuntament. Respecte al material per cuinar, explica que té una planxa que ja venia d'un anterior negoci així com una fregidora domèstica per la qual va demanar permís a l'Ajuntament que se li va acceptar. 


Rueda destaca que hi ha alternatives per evitar les olors i que només cal parlar. Afirma que la pancarta l'ha afectat moralment, però que ha tingut el suport de la clientela. L'alcaldessa nega que el local no compleixi la normativa. Annabel Moreno diu que la llicència d'activitat està ben donada i que compleix els requisits que demana l'enginyeria municipal. Moreno afirma que tot és fruit de les queixes d'una veïna que 'sempre s'ha queixat dels negocis que hi havia a sota'.