Tercera pista i bucs d’assaig: dues obres eternes i un mateix constructor

La desgraciada història de dos projectes que haurien d’estar acabats des de fa mesos
|

“Volem que s’acabi el més aviat millor”. Aquesta és la premissa que dona l’Ajuntament i la Regidoria d’Urbanisme quan es pregunta per dues obres enquistades en el temps d’Arenys de Mar i que teòricament es troben en la seva recta final, però sense data aproximada de quan es podran inaugurar i fer-ne ús. 


Aquests dos equipaments són la tercera pista poliesportiva del Fons de les Creus que fa molts mesos que hauria d’estar enllestida i els bucs d’assaig i rebost que s’està fent a sota de la balustrada del Xifré. 


Bucs d'assaig2   xs

Els bucs d’assaig esperen poder obrir des de fa anys. Foto: Xavi Salbanyà


Dues construccions amb una història darrere remarcable de successos, d’aturades, de reinici d’obres, de canvi d’empresa, de justificacions, i creant un perjudici a la població greu, ja que tant una com l’altre són dos equipaments molt demanats i necessaris per a Arenys de Mar


Amb els bucs d’assaig hem de viatjar l’any 2014 quan es fa la signatura del decret d’aprovació del projecte de condicionament dels locals de les feixes del Xifré, per a adjudicar en un primer moment el 2017 a una empresa (Argon) que uns mesos després s’aturaria per problemes, mancances i errors en el projecte. Després agafaria el relleu Girod Services, i han continuat amb força entrebancs, això si, sembla que es comença a veure la llum a final del túnel tant per aquests tres bucs d’assaig insonoritzats, la sala polivalent i gàbies per conservar instruments, a més del rebost del banc d’aliments. L’últim problema que ha sorgit és el fet de poder solucionar el problema de les humitats que pateixen aquests espais i que són perjudicials per exemple pels instruments o aliments. 


Aquesta obra havia de finalitzar l’any 2020 segons el Pla d’actuació municipal, però sembla que finalitzarà l’any sense poder, encara, obrir les portes. L’import d’aquests espais és de 182.000 euros. 


L’altra gran obra inacabada i que hem anat descrivint com una volta ciclista, per etapes, adjudicada també a Girod Services, és l’anhelada tercera pista esportiva que ha de formar la gran anella al Fons de les Creus. Una obra plena de problemes, amb moltes aturades durant el camí constructiu i que sembla que ara arriba a la part final, ja que es troben col·locant el material característic d’aquestes instal·lacions (porteries, cistelles), a més d’instal·lar el circuit elèctric. Dins d’aquest punt sorgeix ara el problema, ja que una vegada estigui tot collocat, quedarà a l’espera que la companyia elèctrica doni el vistiplau i pugui tenir servei. 


Per tant, últims serrells amb l’objectiu que abans de finalitzar aquest 2021, després de molts mesos de demora, es pugui fer ús ja d’aquesta pista triple que ajudarà a descongestionar les altres dues pistes. 


L’altre punt d’aquesta zona d’Arenys de Mar, va ser l’anunci per l’explotació del servei de bar del complex que va finalitzar el 18 d’octubre. Després de diferents setmanes, una vegada va concloure la data límit, solament es va presentar una sola oferta.