S'ha mort Santi Artigas a 64 anys

Dissenyador i activista cultural, estava molt vinculat al teixit cultural tant d'Arenys de Mar, com de Caldes d'Estrac
|

El dissenyador i activista cultural Santi Artigas Tarragona, s'ha mort aquesta matinada de dissabte, 11 de desembre, a 64 anys. Artigas estava molt vinculat al teixit cultural i associatiu tant d'Arenys de Mar, com de Caldes d'Estrac, on havia col·laborat amb diverses entitats i institucions, fos de forma altruista o per mor de la seva professió. Artigas va començar la seva trajectòria professional al costat del dissenyador Enric Satué, i també a l’editorial La Gaya Ciencia de Rosa Regàs. Entre altres tasques s'ha dedicat durant els darrers anys a produir les exposicions del Museu d'Arenys o del Centre Cultural Calisay, per exemple. També ha destacat en l'edició de llibres de diversa índole, tant arenyencs com de fora.


WhatsApp Image 2021 12 11 at 11.50.44 AM

Provinent d'una família arenyenca, Artigas va néixer a Vilanova i la Geltrú, on s'havien establert els seus pares. Als anys setanta es va installar a Caldes d'Estrac on va participar activament en diverses iniciatives a favor de la democràcia durant la Transició. A Caldes també hi va deixar una forta empremta cultural, essent un dels promotors de la colla gegantera i del grup de Diables, amb l'organització dels primers correfocs. També va col·laborar amb l'entitat Arrels Cultura, encarregada de difondre el patrimoni cultural i mediambiental del municipi.

Paral·lelament, va col·laborar en diverses iniciatives culturals a Arenys, sobretot a través d'una de les seves grans passions, com era el teatre. Mentre era estudiant, ja havia fet  algunes actuacions professionalment amb Ricard Salvat. A finals dels setanta, va formar part del Grup l'Olla de teatre, sota la direcció de Jordi Pons, amb qui després seguiria a Fènix Teatre. Artigas va destacar com a actor, però també com a director, dirigint algunes obres al Teatre Principal. Precisament, durant els anys noranta va formar part del grup impulsor per recuperar l'equipament com a teatre, quan era un cinema. Actualment, era membre de la junta de la Societat Coral l'Esperança.

Participatiu i amb un gran sentit de l'humor, Artigas estava casat i era pare d'una filla. Els seus col·laboradors destaquen d'ell la seva capacitat de generar bon ambient de treball. L’acte de comiat tindrà lloc demà diumenge a la una del migdia al tanatori de Mataró (C. Aristòtil 17), amb una vetlla prèvia a partir de les 9.30 h. Descansi en pau.