​Les Tietes de Susi Chinchilla: una manera de viure a partir de l’aquarel·la

​La pintora i mestra de La Presentació ha aconseguit un notable èxit penjant les seves pintures a Instagram durant la pandèmia
|

Aquell març de 2020, Susi Chinchilla va crear artísticament les tietes. Tres dones que narren una manera de viure, que mai estan enfadades, sempre buscant pensar en positiu, de gaudir de la vida. Així són les tietes de la Susi Chinchilla. Aquest projecte nascut amb l’esclat de la pandèmia per aquesta professora del col·legi La Presentació d’Arenys de Mar, va ser una idea d’un moment complicat per a tota la societat, d’un moment on es va aturar absolutament tot, i ella es va preguntar: I ara què?


Image 6483441 (1)


Amb aquesta pregunta, sabent que no es podia sortir de casa i agafant un bloc de dibuix en blanc que tenia a casa, que a més no podia impartir les classes com ho havia fet sempre, es va aficionar a pintar amb aquarel·la. Va començar gairebé de zero, creant composicions d’una temàtica que és la seva gran afició, el mar, un lloc que sempre l’ha donat la calma. I d’aquelles banyistes, d’aquella temàtica marina, van sortir les Tietes. Cada dia creava una estampa quotidiana i narrava aquells dies complicats, amb unes composicions sempre alegres, amb colors vius, narrant les experiències de les tietes.


WhatsApp Image 2021 12 13 at 19.21.43


Una vegada executada l’obra, Susi Chinchilla penjava la creació al seu Instagram i allà es va crear un veritable feedback entre artista i seguidor. La interactuació era constant i la gent esperava amb ganes la nova creació i les noves vivències d’aquestes tres figures femenines que amb el pas del temps s’han fet molt famoses. En definitiva, tots volíem ser una tieta.


WhatsApp Image 2021 12 13 at 19.21.43 (1)


Des de llavors no ha parat de crear, de pensar un nou dibuix. Per exemple, de veure a les tietes a Sant Roc, a la platja, de castanyada, per Nadal, amb els senglars que volten per Arenys de Mar. Fins i tot, a la Presentació imparteix i s’ha creat l’aula creativa, una finestra artística, amb vistes privilegiades on es busca la inspiració a partir de l’observació directa i la llum que té aquell espai.