Arenys de Munt premia amb 10.500 euros els seus emprenedors

El concurs fa sis anys que es convoca mentre que a Arenys la idea dorm en un calaix
|

Arenys de Munt va obrir la convocatòria al mes d’agost d’un nou concurs d’emprenedoria amb l’objectiu d’ajudar a materialitzar projectes i potenciar-los, modificant les bases del concurs per tal de crear un format més àgil, senzill i fàcil. Es van presentar vuit projectes que finalment es quedarien en sis, ja que dos no estaven encara madurs per poder optar als guardons amb dotació econòmica i suport formatiu que tenien accés tots els projectes presentats. 


Josep Sánchez, alcalde d’Arenys de Munt i regidor de Promoció Econòmica, comenta a L’AGENDA que volien obrir portes a totes les persones que tenen projectes al cap, però que no decideixen fer el pas pels diferents entrebancs que poden sorgir als inicis. 


Alba vinyal

Alba Viñal, creadora de la pastisseria The Hell You Eat i guanyadora del premi d'emprenedoria.


"The Hell You Eat", una pastisseria sense gluten creada per l'arenyenca Alba Viñal guanyaria el primer premi amb una dotació de 5.250 euros, Hügel Barcelona seria el segon projecte amb 3.150 euros i Bully Boat Garage tercer amb 2.100. Projectes amb idees diferents i diferenciades, tanmateix tots tres van comentar que són uns diners que van molt bé per continuar donant passets, per poder crèixer i introduir novetats a les seves empreses i veuen aquest concurs com una oportunitat pels emprenedors per donar alguna facilitat dins dels seus principis com a empresaris. 


Aquest concurs d’emprenedoria va néixer fa sis anys per poder motivar a la gent del poble, amb uns inicis complicats, amb poca participació i arribant al 2021 creient que s’havien de modificar aspectes, sobretot el fet de passar de ser una subvenció a què sigui un premi amb dotació econòmica. 


El consistori ha quedat molt content i considera que ha anat molt bé el procés d’aquesta edició i ja pensen en la pròxima edició del 2022 on donaran molta importància a l’aspecte formatiu, a continuar donant facilitats en les bases del concurs i també en la presentació de la documentació i fins i tot obrir-lo a gent de fora d’Arenys de Munt. Constarà de dues fases que finalitzarà amb l’assignació de premis. 


Mentre que Arenys de Munt ja ha consolidat aquests premis a l’emprenedoria, Arenys de Mar manté des de fa sis anys aquest projecte. Primer va ser el regidor Josep Manuel Nogueras durant el mandat anterior, qui va voler impulsar aquesta iniciativa, fins i tot en coordinació amb Arenys de Munt. I en aquesta legislatura, el fins ara regidor Víctor Camón (PSC) ha explicat que en el seu moment es va considerar aquesta opció, fins i tot es va assignar una partida que voltava els 6.000 euros, però que finalment van desistir, ja que consideraven que era massa prematur. 


Camón comenta que té poc sentit si no es treballa amb la base, amb els instituts, amb accions de treball amb els joves, a desenvolupar-los. S’ha de crear, difondre i divulgar formativament considera. A més, en paral·lel considera que tampoc ajuda la poca participació respecte a les dues convocatòries d’ajuts a les empreses d’Arenys de Mar i el poc èxit que tenen alguns dels cursos que es proposen.