S'ha mort Josep Maria Pulido a 88 anys

​Empresari del sector del transport d'àrids i altres materials de construcció, va destacar en el món de la natació i del waterpolo
|

L'empresari arenyenc Josep Maria Pulido i Cedó s'ha mort avui 6 de gener de 2021 a 88 anys. La seva vida professional va girar entorn del transport d'àrids i altres materials per a la construcció. Els vehicles de gran tonatge van esdevenir un símbol de l'empresa, durant els anys 80 i 90. Tanmateix, els seus camions també van servir per col·laborar amb diverses entitats arenyenques. Per això va aparèixer en el llibre "100 retrats viscuts" de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar, que il·lustra aquest text. 


Captura de Pantalla 2022 01 06 a les 17.48.04

Josep Maria Pulido, amb un dels seus camions. Foto: Joan Torrentó - AFA.


Personalment, Pulido també havia col·laborat amb moltes d'elles. Cal destacar, la seva afició a la natació essent un dels membres del Club Natació Arenys entre els anys 40 i 50 del segle XX. Amb aquest club, Pulido va competir amb diverses curses, però on realment va destacar va ser com a jugador de waterpolo, essent un dels iniciadors d'aquest esport a Arenys de Mar. 


També va ser amb aquesta entitat, que va iniciar la tradicional recollida d'ampolles de cava que es feia un cop passades les festes de Nadal. Amb els anys aquesta activitat passaria a organitzar-la l'agrupament escolta. En altres àmbits, també cal destacar que Pulido va ser macip de Sant Roc entre finals dels anys 40 i principis dels 50, quan només quatre macips recorrien tota la vila.


Pulido era vidu de Manuela Mestres, àlies "Moli", amb qui va tenir tres filles: Cristina, Sònia i Esther. La cerimònia de comiat se celebrarà a l'església de Santa Maria d'Arenys, demà divendres, 7 de gener, a dos quarts de 5 de la tarda. Descansi en pau.