Roben el coure de l’antic peatge de l’autopista i deixen l’accés a Arenys a les fosques

Els conductors tenen un alt risc d'accident perquè han de circular per l'estret pas entre les cabines de pagament sense il·luminació
|

Els conductors que utilitzen l’entrada a Arenys des de l’autopista del Maresme venint de Barcelona es troben des de fa més d’una setmana amb què la zona de les antigues cabines de peatge està completament a les fosques. Aquest fet comporta un risc alt d’accidents perquè els vehicles han de passar encara pel mig de les antigues cabines de pagament, un pas molt estret que obliga a reduir la velocitat. Realitzar aquesta maniobra a les fosques i només amb el llum dels fars dels cotxes suposa més probabilitat de patir un accident.


Segons que va explicar l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, i el regidor de Governació, Josep Maria Pruna, al programa El dominical de Ràdio Arenys, la causa de l’apagada dels llums de l’autopista en aquest punt ha estat el robatori dels cables d’electricitat que subministren energia als fanals que illuminen les cabines de l’antic peatge en l’accés a Arenys.


Barrera autopista 2  xs

Cabines d'accés a l'autopista del Maresme des d'Arenys. Foto: Xavi Salbanyà.


Segons Moreno i Pruna, s’ha posat en coneixement de la situació a la Generalitat que és la nova propietària de l’autopista després que el passat 1 de setembre s’acabés la concessió d’explotació d’aquesta via de pagament. Per tant, el manteniment de la installació és responsabilitat del Govern català. L’Ajuntament d’Arenys de Mar desconeix quan s’arranjarà aquesta greu avaria i si s’han detingut els responsables d’aquest robatori del coure dels cables elèctrics.


D'altra banda, segons dades del Servei Català de Trànsit, l'autopista del Maresme és l'única que ha reduït els accidents amb víctimes d'ençà que s'alliberessin els peatges el passat setembre. D'aquesta manera, s'ha passat de 105 sinistres amb víctimes el 2019 a 99 aquest any. A més, també és l'única autopista en la qual la circulació de vehicles ha disminuït entre dilluns i divendres (-13%). Els dissabtes, però, el volum de trànsit augmenta un 11% i els diumenges un 4% en relació amb el mateix període del 2019 analizat entre l'1 de setembre i el 19 de desembre.