Marta Mitjans rep la sol·licitud d’inclusió com a Esportista d’Alt Nivell per les seves marques

Amb aquesta acceptació, tindria moltes opcions en forma d’avantatges en ajudes per cursar estudis universitaris
|

L’atleta arenyenca Marta Mitjans, del Club Atletisme Canovelles i de la Penya Apa Anem-hi d’Arenys de Mar, ha rebut del Consejo Superior de Deportes la sol·licitud d’inclusió en la relació d’Esportistes d’Alt Nivell, gràcies a les dues grans marques en 600 i 1000 metres que la col·loquen entre les millors al rànquing mundial.


Per una banda, sobresurt la sisena millor marca en 1.000 metres sub18 amb 2.49.10 que va realitzar a l’Estadi Municipal Joan Serrahima de Barcelona el novembre del 2021. Un temps que la col·loca a prop de la millor marca mundial que va tenir l’australiana Claudia Hollingsworth amb 2.36.72.


Image 6487327

Marta Mitjans amb la marca de 1.000 metres llisos sub18 que va realitzar l'any passat.


I en el rànquing dels 600 metres sub18, la col·loca com a setena millor marca mundial amb 1.32.64, a solament sis segons de la suïssa Andrey Werro i entre la segona i Marta Mitjans solament les separen un segon de diferència. Amb aquesta acceptació, tindria moltes opcions en forma d’avantatges en ajudes per cursar estudis universitaris, clau en la formació integral d’un esportista, i poder mirar en millorar i seguir entre les millors del món segons la seva categoria.


Zenon Tomàs, president de la Penya Apa Anem-hi i entrenador de Marta Mitjans, ja va explicar fa unes setmanes en el programa El Dominical de Ràdio Arenys, que era clau poder optar a ser esportista d’alt nivell perquè podria entrenar i estudiar a la mateixa vegada.