S'ha mort Lola Simarro, referent en el món de les puntes de coixí

​Va ser presidenta de l'Associació de Puntaires Flor d'Alba i va ser una de les grans divulgadores de la tècnica del 'ret-fi o punta d'Arenys'
|

L'expresidenta de l'Associació de Puntaires Flor d'Alba, Lola Simarro, s'ha mort aquest dissabte 5 de març. Simarro va ser una arenyenca destacada en el món de les puntes de coixí, tant en l'àmbit local com, també, nacional. Durant dècades, Simarro va dedicar el seu esforç a mantenir viu aquest art l'art de les puntes i en concret de la tècnica del 'ret-fi o punta d'Arenys'. Com a presidenta de l'associació va liderar l'organització de la 25a Trobada Nacional de Puntaires que va aplegar nombroses puntaires d'arreu del país i, fins i tot, el president de la Generalitat. 


Lola simarro   xs


En aquest sentit, juntament amb Núria Marot, va publicar el 1999 el llibre titulat 'El ret-fi català o puntes d'Arenys' que demostrava el dinamisme que hi ha en aquest camp. El llibre està il·lustrat amb nombroses fotografies i dibuixos i patrons de gran interès pels qui ja coneixen aquest món i també pels neòfits. Aquesta publicació va suposar un rellançament en el coneixement de les puntes de coixí i en, especial, d'aquesta tècnica arenyenca. 


Simarro també ha estat una treballadora i col·laboradora incasable del Museu Arenys de Mar des de la seva inauguració l'any 1983 i fins que es va jubilar. Lola Simarro va treballar intensament i va fer del museu un referent arreu d'Europa i que les puntes d'Arenys de Mar fossin conegudes i reconegudes. Un cop jubilada sempre va ser una persona amb què vam poder comptar, sempre disposada a ajudar el Museu i tot el que tingués a veure amb les puntes que tant estimava. Descansi en pau.