Queixes pel soroll de les bandes rugoses abandonades de la C-32

​Les entrades i sortides de l’autopista, sense llum de fa tres mesos
|

L’autopista del Maresme va deixar de ser de peatge l’1 de setembre passat i el manteniment depèn ara de la Generalitat. En aquests mesos la degradació i abandonament en què es troba la via augmenta i comença a crear problemes als veïns d’Arenys de Mar. Fa tres mesos que el robatori dels cables de coure va deixar a les fosques les entrades i sortides de l’antiga autopista. Aquest és un perill per a la seguretat viària de les persones que hi circulen, la majoria de les quals són veïns d’Arenys i visitants de la vila. 


Bandes rugoses2   xs

Les bandes rugoses que la Generalitat ha abandonat. Foto: Xavi Salbanyà


A aquest problema s’hi ha afegit un altre igualment greu. Els veïns de la part alta de la Riera s’han queixat i han començat a recollir firmes perquè es posi solució al constant soroll que fan els vehicles quan circulen per l’autopista i passen per sobre de les bandes rugoses que es van col·locar quan hi havia el peatge perquè es reduís la velocitat. Les cabines dels peatges es van retirar perquè les bandes rugoses han quedat allà abandonades de forma que els cotxes fan molt soroll quan circulen per sobre a la velocitat que permet l’autopista. 


Els veïns es queixen que, sobretot a les nits, el soroll constant de les rodes passen per aquestes bandes rugoses abandonades no els deixen dormir i demanen a la Generalitat que les retiri


El regidor de JxA Estanis Fors va demanar explicacions sobre aquest tema al govern municipal en el darrer ple. L’alcaldessa Annabel Moreno va reconèixer l’existència dels dos problemes i va revelar que “està tipa” d’enviar correus electrònics a la direcció general de Carreteres perquè l’atenguin, però no obté resposta. Moreno va informar que també vol demanar a la Generalitat que cedeixi a Arenys part de l’esplanada de l’antic peatge. 


La negligent falta de resposta de la Generalitat és preocupant perquè el manteniment de l’autopista és de la seva competència.