L’empresa de la brossa no té permís per portar residus a Arenys de Munt

​No hi ha cap petició oficial per instal∙lar una planta de triatge al polígon Torrent d’en Puig
|

El Consell Comarcal del Maresme, que igual que la Generalitat són dues de les administracions competents en la gestió dels residus al territori, assegura que no té cap petició de permís per instal·lar una base de reciclatge i tractament de brossa al polígon industrial Torrent d’en Puig d’Arenys de Munt. En canvi, aquest és un dels compromisos que va adquirir l’empresa guanyadora del concurs per fer-se amb la recollida d’escombraries d’Arenys de Mar, Arca Serveis Ambientals. 


Camió escombraries   xs

El servei de recollida per part de la nova empresa començarà l'1 de maig. Foto: Xavi Salbanyà


El servei de recollida de brossa, que començarà el pròxim 1 de maig, no comptarà amb la materialització de tots els compromisos adquirits per escrit per fer-se amb el contracte arenyenc, que va aixecar molts dubtes en els tècnics municipals. Una d’elles és la pretensió de fer una planta de reciclatge i tractament de residus al polígon industrial d’Arenys de Munt. Establirien un sistema de contenidors i una vegada feta la tria de les fraccions, les traslladarien en camions al centre de residus de Malgrat de Mar. 


Aquesta proposta no ha estat ben rebuda a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, tot i que l’alcalde no s’ha manifestat en aquest sentit. Josep Sánchez, en canvi, va advertir que qualsevol activitat que pugui tenir afectació ambiental ha d’iniciar un procediment que ha de ser regulat pel Consell Comarcal i la Generalitat. Així, va afirmar a finals de febrer a preguntes de L’AGENDA que “ara mateix no tinc coneixement de cap instància al registre municipal en aquest sentit”. 


Qui tampoc té constància que Arca Serveis Ambientals, l’antiga Arca del Maresme que va ser absorbida per la multinacional Urbaser, és el Consell Comarcal del Maresme. En aquest sentit, sí admeten haver tingut converses amb l’empresa, en les què els responsables els han transmès queixes per la manca d’atenció que reben de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, amb qui diuen els costa molt mantenir reunions. 


Les mateixes fonts comarcals asseguren haver rebut la notificació de la regidora de Medi Ambient, Ona Curto, en la què els notificava el canvi d’empresa a partir de l’1 de maig. Pel que fa a traslladar la brossa a Arenys de Munt, incideixen en què, a banda dels permisos del CCM i de la Generalitat és bàsic disposar de la llicència municipal per tractar la brossa. L’Arca va guanyar el concurs amb 37,25 punts sobre els 45 possibles. Però ara, la seva gestió genera nombrosos dubtes, tal com va publicar L’AGENDA en la revista de febrer.