​Conflicte entre Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt per l'aparcament a la Riera de Torrentbò

​El regidor de Mobilitat arenyenc, Josep Maria Pruna, fart d'esperar una resposta dels del Montalt, reserva places exclusives pels residents arenyencs
|

Els veïns de la Riera de Torrentbò, a la part alta de Caldetes, on el tram esquerre pertany al terme municipal de Sant Vicenç de Montalt i el dret a Arenys de Mar, de sempre han tingut molts problemes per aparcar, especialment a l'estiu, a causa entre altres motius del conveni que mantenen Caldes i Sant Vicenç per compartir aparcaments. Farts de sentir-se agreujats, un grup de residents d'Arenys de Mar a la zona, van demanar la mediació de l'Ajuntament. Així, el regidor de Seguretat i Mobilitat, Josep Maria Pruna, va decidir restringir l'aparcament en el tram arenyenc a aquells veïns que no resideixen al terme d'Arenys i va atorgar unes 50 autoritzacions d'estacionament.


Aparcament caldes 3


El regidor Pruna, que es va reunir amb la regidora de Mobilitat de Sant Vicenç, Lydia Gerónimo, i el cap de la Policia Local, sense obtenir cap acord, ha esperat tres mesos a tenir alguna resposta de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, que no ha arribat. Vista la manca de predisposició a solucionar el conflicte, va advertir que col·locaria uns senyals on s'indica que es prohibeix aparcar a qualsevol vehicle que no disposi de l'autorització de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Aquesta acció ha provocat un daltabaix entre veïns, que han reaccionat protestant, penjant pancartes i vandalitzant els senyals verticals.


Aparcament caldes 1


Passats aquests mesos i vist l'abast de la polèmica, l'Ajuntament de Sant Vicenç ha reaccionat amb una trucada de l'alcalde, Víctor Llasera (JxCat), que també ha intentat buscar suports en altres regidors amics, com Mònica Danès (ERC), entra en contacte amb Josep Maria Pruna. En aquesta trucada, li proposava que s'arrangés un terreny a la part alta per habilitar aparcaments. Pruna, però, ho va haver de rebutjar perquè es tracta d'un terreny privat que a més està tipificat com a agrícola. A més, insisteix que el problema el té Sant Vicenç, ja que Arenys s'ha limitat a vetllar pels seus veïns i els ha ofert una solució.


Aparcament caldes 2


Els veïns de Sant Vicenç, en canvi, assabentats de la decisió, han començat a penjar pancartes per protestar contra el seu ajuntament. I aquest, en lloc de continuar cercant solucions ha carregat públicament contra l'Ajuntament d'Arenys de Mar. En un ple municipal, la regidora de l'àrea va criticar l'opció arenyenca i fins i tot, el regidor no adscrit, Robert Subiron, actual president de l'executiva local de Junts per Catalunya, fent gala d'un tarannà gens conciliador i diplomàtic, va atiar el conflicte proposant castigar l'Ajuntament d'Arenys de Mar reclamant un suposat deute (entre 15.000 i 20.000 euros) d'unes obres de reparació que va assumir Sant Vicenç en època dels alcaldes Miquel Àngel Martínez i Estanis Fors.


Aparcament caldes 4


Per abonar la crisi, de forma unilateral, sense encomanar-se a ningú, segons explica l'alcalde vicentí, Víctor Llasera, un pintor de la brigada va pintar quatre passos de vianants a la zona, quan en teoria només n'havia de pintar un. Això va restar una desena de places més que ara es recuperaran en esborrar els passos sobrants. Aquest fet els veïns l'han pres com una agressió per part del seu ajuntament i del cap de la policia local. Segons Llasera, estan cercant solucions, tot i reconèixer que és molt complexa. Per això té previst reunir-se amb els propietaris de l'Eurostage, el complex esportiu que està més amunt del pont de l'autopista, en terme d'Arenys, perquè permeti habilitar alguns aparcaments en aquella zona i buscar uns altres terrenys per habilitar aparcaments. La possible solució, però que tampoc és rebuda de bon grat pels veïns afectats perquè, segons diuen haurien d'aparcar massa lluny de casa seva.