Malestar perquè el CAP d'Arenys posa un contestador a partir de les 20 h que diu que el centre està tancat

|

Nou episodi de protesta d'usuaris al Centre d'Assistència Primària (CAP) d'Arenys de Mar. Aquesta vegada ha estat arran de la posada en marxa d'un contestador automàtic que diu que a partir de les 20 hores i fins a les 8 del matí el centre està tancat. Aquest missatge ha creat malestar entre els usuaris perquè molts han cregut que el CAP d'Arenys ja no atén les urgències a partir de les 20 hores, com sempre havia fet. Molts usuaris s'han queixat a l'Ajuntament per aquest fet i el regidor de Salut, Josep Antoni López, ha traslladat la protesta al director del CAP, Ricard Peiró.


Segons que va explicar López al programa El Dominical de Ràdio Arenys (minut 58 del vídeo), el missatge transmet una informació falsa perquè el CAP sí que està obert per a les urgències a partir de les 20 h, però "qui escolta aquest contestador pensa que està tancat". El regidor de Salut ha demanat que es canviï aquest missatge, però segons ha explicat, el doctor Peiró li ha comunicat que aquest contestador respon a una instrucció de la conselleria de Salut de la Generalitat i que el que volen dir és que a partir de les 20 hores l'atenció ordinària deixa de funcionar fins a les vuit del matí. Però no aclareix als usuaris que hi poden anar si tenen una urgència.


CAP   xs


Aquesta nova problemàtica amb el CAP arriba una setmana després que les 21 infermeres titulars que treballen al centre dimitissin de fer les guàrdies en desacord amb la decisió de la conselleria de Salut de retallar les hores de servei extraordinari que havien pactat a principi d'any. Des de fa 10 dies, les guàrdies del CAP es fan amb personal (metges i infermeres) contractat expressament per a aquesta funció.


El regidor de Salut, Josep Antoni López, admet que aquesta decisió ha suposat un "maltractament" a les infermeres i ha indicat que l'usuari es pot veure afectat perquè el personal que els atendrà a partir d'ara en horaris de guàrdies no tenen el mateix coneixement dels pacients.