L’aparcament conflictiu de la Riera de Caldes no és terme d’Arenys

El mapa del cadastre deixa el lloc on aparquen els cotxes arenyencs en terme de Sant Vicenç
|

La polèmica sorgida arran de la regulació dels aparcaments al capdamunt de la Riera de Torrentbò, just després del terme municipal de Caldes d’Estrac, ha donat un tomb inesperat. Segons els mapes del cadastre, els aparcaments que l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha restringit exclusivament als empadronats pertanyen en realitat al terme municipal de Sant Vicenç de Montalt, precisament on els veïns es veuen afectats per l’ordre de prohibir estacionar a la banda dreta de la Riera on tothom pensava que era terme d’Arenys. 


Segons es pot comprovar a l’ortofoto que s’obté a la web del ‘Catastro’, la línia vermella que divideix els dos termes municipals, en lloc de passar pel bell mig de la Riera, com tothom pensava, està més desplaçada a la dreta, just després de la zona d’aparcaments que ha generat el conflicte. 


Cadastre  CCC   còpia

La línia vermella de la dreta a la Riera és el límit municipal d’Arenys que deixa fora les places d’aparcament a la vorera.


Cal recordar que els veïns del terme d’Arenys que viuen a la Riera de Torrentbó es van queixar al regidor de Via Pública, Josep Maria Pruna i aquest, va decidir aplicar la prohibició d’estacionar als residents de l’altra banda de la Riera, els de Sant Vicenç, atorgant distintius exclusius pels arenyencs. Aquesta decisió va generar moltes discrepàncies, inclòs des de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, que van veure com la mesura de restringir l’aparcament no era la més idònia i demanava un consens. 


En una reunió mantinguda el passat 20 d’abril entre els veïns afectats i els tres alcaldes de la zona, Annabel Moreno (Arenys), Víctor Llasera (Sant Vicenç) i Óscar Baró (Caldes d’Estrac), els afectats van fer arribar diferents propostes, com per exemple que tots els residents de la Riera de Torrentbó poguessin disposar de les acreditacions per estacionar en ambdós costats de la Riera. D’aquesta forma també evitarien que els vehicles de Caldetes hi estacionessin. 


La sorpresa ha arribat quan s’ha descobert que els veïns que fins ara tenen prohibit aparcar a la banda dreta (pujant) de la Riera de Caldes, se’ls veda aparcar en el seu propi poble. Fonts municipals d’Arenys de Mar han explicat que aquest mapa del cadastre sorgeix arran d’una revisió cartogràfica que ha fet aquest organisme i que estan decidits a presentar un recurs perquè la línia divisòria del terme municipal passi pel mig de la llera de la Riera i no com ha quedat. Fins i tot, des d’Arenys de Mar no es descarta portar aquesta qüestió als tribunals.