Xavi Benet relleva Carles Pérez com a cap de bombers voluntaris

El nou cap haurà de fer front a la problemàtica del material del parc de Bombers
|

Xavier Benet   xs

L’arenyenc Xavi Benet serà el nou cap del Parc de Bombers Voluntaris d’Arenys de Mar després de les eleccions realitzades el passat 6 de març. La candidatura de Xavi Benet fent tàndem amb Ferran Puigvert, que serà el sots-cap, va ser l’única candidatura que es va presentar, però va ser votada pel 90% dels bombers voluntaris del parc arenyenc. Unanimitat i consens en aquest relleu encapçalat per Benet. 


Després de trenta-cinc anys, el ja cap sortint, Carles Pérez, fa un pas al costat, satisfet per la feina feta, però serà clau i ajudarà en tot el que calgui en aquesta transició i seguirà lligat fins al torn de la seva jubilació. El cap de Bombers voluntaris d’Arenys durant més de tres dècades, considera, “el parc es va obrir l’any 1985 i dos anys més tard en vaig fer càrrec com a cap. Per edat i també cansament, tocava fer un pas al costat i deixar gent jove al capdavant. Això si, ajudaré al màxim durant aquests mesos de transició”. 

Xavi Benet. Foto: XS


I·llusió i línia continuista seran dos elements claus de Xavi Benet i Ferran Puigvert, en un parc que ha funcionat molt bé i que actualment compta amb un total de 28 bombers. Aquest canvi anirà en paral·lel amb tota la situació que viu el model dels bombers voluntaris. Una situació que viuen i miren amb preocupació, revisant els passos que es van donant des de les altes esferes de Catalunya i Espanya i com es portarà a terme aquesta nova llei del bomber voluntariat, d’aquest model mix entre voluntari i funcionari, tot plegat per veure com s’acabarà aplicant i quins perjudicis pot tenir el parc de Bombers voluntaris d’Arenys de Mar. Es tracta d’un mal endèmic, on les institucions no acaben de trobar la solució i després de passar pel Congrés dels Diputats, es troba ara al Senat debatent diferents esmenes que s’han presentat a la llei. 


En l’actualitat, el parc d’Arenys va tenir cinc revocacions. Una es troba al jutjat, un altre ha pogut tornar i tres es troben pendents d’estudi, però això fa més de sis mesos. A més, de la nova convocatòria oberta de més de tres-cents bombers voluntaris, cap d’ells tindrà com a destinació Arenys de Mar. Actualment són 28 bombers, amb una mitjana d’edat entre 44 i 45 anys, això no obstant el número òptim seria uns 40, tanmateix això és un tòpic que en un futur pròxim mai es podrà aconseguir. 


El tàndem Benet i Puigvert també haurà de tenir molt en compte tot el tema del material, uns equips amb problemes de conservació, un material obsolet que no poden canviar per falta de pressupost o per exemple trobar-se a la llista d’espera per fer recanvi del vehicle, ja que es tracten de vehicles amb un manteniment seriós i reparacions costoses. Un panorama molt semblant a altres parcs de bombers voluntaris de Catalunya.