Xoc entre la CUP i ERC per l’expedient al tècnic que no va renovar el contracte de la neteja durant 10 anys

|

Falta un any per a les eleccions i les discrepàncies entre la CUP i ERC al si del govern municipal d’Arenys de Mar s’accentuen. El darrer episodi han estat les duríssimes declaracions de l’alcaldessa Annabel Moreno en el darrer ple municipal quan va acusar de desídia al tècnic de l’àrea de Serveis Municipals que dirigeix Ona Curto (CUP) per haver estat deu anys sense renovar el contracte de la neteja dels edificis públics i vuit anys sense refer el contracte de manteniment de l’enllumenat públic. Aquest fet ha estat qualificat per l’interventor municipal com a “molt greu” i ha advertit que podria tenir conseqüències, fins i tot penals, per als regidors. Segons l’informe de l’interventor, l’Ajuntament ha pagat més de cinc milions d’euros en factures sense contracte.


Ona Curto s’ha defensat de l’atac polític a la gestió de la seva àrea i ha afirmat que “la bola” dels contractes mal fets “és molt més gran”. La regidora de la CUP considera que el tècnic no ha incorregut en deixadesa o desídia a l’hora de renovar els contractes: “Puc assegurar que no. És una persona amb la qual hi treballo molt properament i pot demostrar que ha fet la feina”.


WhatsApp Image 2022 05 08 at 9.02.07 PM

La regidora de la CUP Ona Curto i l'alcaldessa Annabel Moreno (ERC) (Foto: Xavi Salbanyà)


En aquest sentit, Curto ha explicat que aquest funcionari va entregar els documents del nou contracte de la neteja per registre el mes de setembre i ha quedat encallat en altres serveis com el jurídic i econòmic. Segons ha pogut saber l’AGENDA també hi va haver una discussió política dins del govern perquè la nova contracte de la neteja suposava un important increment de cost perquè s’han ampliat els equipaments i aquests diners de més havien de sortir d’altres partides.


La regidora de la CUP admet que la gestió d’aquesta crisi ha creat malestar entre les dues formacions i en la relació amb l’alcaldessa per les dures paraules que va tenir cap al funcionari expedientat. “Si ens poséssim a repassar quants contractes estan mal redactats no quedaria cap tècnic viu a l’Ajuntament”, ha declarat Curto. “Hi ha moltes més factures pagades sense contracte. La bola és molt més gran”, assegura la regidora de la CUP esmentant el manteniment d’edificis públics i del clavegueram, o el subministrament de carburants, entre altres. I afegeix que tot plegat indica que les coses no s’estan fent bé a l’Ajuntament, cal mirar per què i quina responsabilitat tenen els funcionaris i també els polítics. 


En relació a això, Curto creu que falten eines i recursos perquè es pugui millorar i els treballadors municipals se sentin còmodes i puguin desenvolupar la seva feina. Es dona la circumstància que Ona Curto es va assabentar en el mateix ple municipal d’abril que l’alcaldessa havia decidit obrir un expedient sancionador al tècnic de la seva àrea, cosa que afirma que la va sorprendre. L’execució d’aquest expedient recau en l’àrea de Recursos Humans que dirigeix l’altra regidora de la CUP Marta Prades. Aquesta regidora ha explicat a El dominical que demanaran ajut extern perquè es pugui valorar objectivament el què ha passat.