L’obra de la nova biblioteca a les clarisses s’encareix 570.000 euros

El sobrecost s’explica pels alts preus dels materials i el projecte puja ara a 5,6 milions
|

L’enorme pujada dels preus dels materials bàsics ha afectat el cost de l’obra de la futura biblioteca que es farà a l’antic convent de les Clarisses. Segons es va informar en el darrer ple municipal de maig, l’Ajuntament ha hagut de revisar el pressupost total de l’obra per adaptar als preus actuals dels materials i evitar així que les empreses constructores desisteixin de fer el projecte. 


D’aquesta manera, l’obra tindrà un sobrecost de 570.000 euros, un 10% més del que s’havia calculat. Per això, l’obra total ja puja a 5,6 milions d’euros. Mentre no arribin les subvencions que l’Ajuntament continua buscant, el govern municipal avançarà els diners amb els recursos del Consistori. D’entrada es volen invertir 2,2 milions d’euros del romanent del pressupost de l’any passat. El romanent són els diners que estaven pressupostats però que no s’han gastat. Uns altres dos milions arribaran per un crèdit que es demanarà a través de la Diputació a interès zero i la resta provenen de la dotació que aporta la mateixa Diputació cada mandat per obres municipals. A l’Ajuntament d’Arenys de Mar li pertocaven uns 800.000 euros que es destinaran en la seva totalitat a l’obra de la nova biblioteca. La resta fins a arribar al cost final provindrà d’una petita subvenció de la Generalitat. 


Convent clarisses 2   MC

Vista aèria de l’antic convent de les Clarisses.Foto: MC


L’Ajuntament confia, però, que el projecte de la nova biblioteca pugui rebre diners dels fons europeus Next Generation perquè hi ha una línia d’ajuts a la rehabilitació d’edificis antics o catalogats. Però per aconseguir aquests diners que podrien arribar a un alt percentatge del cost de l’obra, l’Ajuntament ha d’haver engegat el procés de licitació i adjudicació. 


I aquí s’ha produït un entrebanc important perquè l’Associació Catalana de Petites Empreses d’Instal·lacions i Manteniments va presentar un recurs contra la primera licitació que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va admetre, acordant la suspensió del procediment. El recurs es va presentar per demanar que el projecte es licités en lots perquè els industrials petits poguessin optar a fer part de les obres. 


Això és el que ha fet l’Ajuntament i es va aprovar en el darrer ple. L’obra de 5,6 milions d’euros s’ha dividit en dos lots. Un d’edificació i urbanització que puja a 4,1 milions i un altre lot d’instal·lacions que puja a 1,5 milions d’euros. El govern municipal considera que l’associació que va presentar el recurs estarà satisfeta perquè es podran presentar a alguns d’aquests lots per imports inferiors al preu total.