Arenys gastarà 45.000 euros per comprar carrosses noves als Reis

L’Ajuntament retirarà l’ascensor de la Riera i farà obres d’asfaltat per 100.000 euros
|

L’Ajuntament d’Arenys de Mar disposarà el que queda d’any de 547.000 euros de diners pressupostats l’any passat i que no es van gastar. Amb aquest mig milió d’euros, el govern muncipal ha decidit tirar endavant algunes petites inversions i obres de manteniment. Les més importants les detallem a continuació. 


Plana 10

Una de les inversions anirà destinada a noves carrosses pels Reis. Foto: Xavi Salbanyà


Campanya de la brossa. 

Abans d’implantar el nou model de recollida d’escombraries porta a porta a tot el municipi, l’Ajuntament vol impulsar una campanya de sensibilització i d’explicació del nou model que puja a 150.000 euros. 


Asfaltat de carrers. 

Es faran obres de reasfaltar i reparació del ferm a diferents punts com ara la rotonda del Calisay, els carrers Sant Roc, Sant Gabriel, Paraiso i d’Avall per un cost de 100.000 euros. 


Poda dels plataners. 

L’any vinent l’Ajuntament es gastarà 50.000 euros en esporgar els plataners de la Riera, una operació que es vol fer cada dos anys. 


Material informàtic. 

S’invertiran 45.000 euros en la substitució del sistema de virtualització i en la cabina d’emmagatzematge. 


Noves carrosses pels reis. 

L’Ajuntament ha decidit comprar noves carrosses pels Reis d’Orient amb una inversió de 45.000 euros. La regidora d’Hisenda, Laia Martin, va explicar en el ple que surt més a compte comprar-les que llogar-les. 


Nova barana al Maltemps. 

Es destinarà una partida de 31.000 euros per col·locar una tanca a la penya del Maltemps per substituir la que hi ha i evitar que els vianants que hi passegen puguin caure. 


Climatització entitats. 

L’espai de les entitats rebran una inversió de 17.000 euros per a la climatització. 


Impermeabilització al Xifré. 

Un dels problemes que ha impedit que els nous locals de les feixes del Xifré es posin en marxa ha estat que hi entrava aigua. Els tècnics van trobar que l’aigua entrava per les escales de les feixes i ara s’impermeabilitzaran amb un cost d’11.000 euros. 


Retirada de l’ascensor. 

L’ascensor del final de la Riera que hauria de facilitar l’accés a la platja no ha funcionat quasi mai. Per això, es retirarà amb un cost de 10.000 euros. 


Nous focus al camp de futbol. 

S’ha previst invertir 9.000 euros en 8 focus de llum que falten al camp de futbol i 4.000 euros més en protectors per a les porteries de futbol 7 i en canviar els policarbonats de les banquetes.