Arenys de Mar ha de revisar tots els límits del seu terme municipal

​L’Institut Cartogràfic haurà de decidir si la Riera de Torrentbò és, o no, terme de Sant Vicenç
|

L’Institut Cartogràfic de la Generalitat de Catalunya (ICGC) està mantenint reunions amb els ajuntaments i les propietats que delimiten el terme municipal d’Arenys de Mar. Així, ja s’ha fet la reunió amb Canet de Mar i s’espera tenir data per fer el mateix amb Arenys deMunt Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt. 


Un dels casos que hauran d’analitzar els tècnics de l’ICGC, és el de la riera de Torrentbó, on el conflicte rau que l’Ajuntament d’Arenys va imposar la prohibició d’aparcar a alguns vehicles que no estan empadronats al municipi. Poc després, diversos plànols del cadastre i del propi ICGC van demostrar que la zona on Arenys ha estat multant vehicles, en realitat pertany a Sant Vicenç de Montalt


Riera d'arenys i st vicenç 3  xs

El punt del conflicte per on passa el límit del terme d’Arenys. Foto: Xavi Salbanyà


Tot i així, fonts municipals desmenteixen que la visita de l’ICGC sigui a conseqüència de la polèmica sorgida amb Sant Vicenç de Montalt. Asseguren que no s’han revisat els límits des del 1700 i que fan una tasca a tots els municipis catalans per posar al dia els límits territorials de cada poble. 


Precisament, l’Institut Cartogràfic ja va notificar a Arenys de Mar que el límit del terme municipal és coincident amb el del Cadastre i Municat, que van presentar els veïns afectats i que, per tant, passa sobre la vorera d’Arenys i per això la policia arenyenca no tindria competències per imposar sancions en aquella zona d’aparcaments. 


Si com ja va anunciar l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, a una de les reunions amb els seus homòlegs de Caldes i Sant Vicenç, es pensa arribar esgotar tots els recursos i no hi ha acord entre municipis, la decisió final la tindrà la Generalitat


Malgrat el conflicte latent, el govern arenyenc va tapar els senyals de prohibició d’aparcar instal·lades i poc després en va destapar la meitat al·legant que havia estat un error de l’operari. Aquest fet, va encedre els ànims dels veïns i també de l’alcalde de Sant Vicenç, Víctor Llasera, que va dir que aquests “errors” generen molts perjudicis als afectats. “Sembla que estiguin jugant” va criticar. 


Els veïns de Sant Vicenç, en canvi, demanen que, davant el dubte, s’apliqui la llei. Asseguren que no caldrà ni presentar recurs a les multes imposades per la Policia d’Arenys perquè la Llei de Procediment Administratiu estableix que les actuacions de l’Ajuntament d’Arenys són completament nul·les de ple dret.