L’actual sistema de recollida de la brossa seguirà fins passat l’estiu

L’Arca del Maresme ja s’ha fet càrrec del servei, de moment amb els seus camions
|

L’Arca del Maresme porta la recollida selectiva des del passat 1 de maig. De moment, però, el sistema porta a porta no s’ampliarà a tot el municipi fins passat l’estiu. Des de l’àrea de Medi Ambient preveuen fer abans una campanya de sensibilització que, si tot va bé, es realitzarà durant aquest mes de juny. 


Durant els primers dies, però, l’Arca del Maresme va haver de fer el servei amb uns vehicles més llargs perquè l’Ajuntament encara no havia tramitat el canvi de titularitat dels camions del Consell Comarcal del Maresme. Això va fer que hi haguessin carrers on no podien passar, sobretot els que són més estrets, i els treballadors havien d’anar a recollir a peu les bosses. A finals de maig ja s’estava ultimant el canvi de titularitat i es feien servir uns vehicles de color taronja amb el logotip de l’Arca de manera provisional. 


Camió brossa nou   xs

L’Arca fa servir camions propis de manera provisional. Foto: Xavi Salbanyà


De moment, l’empresa manté el mateix règim de recollida selectiva amb sistema mixt. De totes maneres, vol incloure algunes millores aquests primers mesos amb la col·locació de nous contenidors de vidre, millorar la rotació i optimització del personal, ampliar la recollida diürna en sectors concrets. A partir de la tardor, hi haurà més canvis i millores amb la implementació del nou model porta a porta a tot el municipi. Entre aquestes, recollida diürna, tres àrees d'emergència o un reforç en el sector comercial. 


Mentrestant, en paral·lel continuen les queixes per part del veïnat en diferents punts negres de la vila. De fet, aquesta primavera s’ha constatat un increment de persones que llencen malament la brossa o l’abandonen en punts que no pertoca. Per aquest motiu, s’han tramitat 15 sancions administratives, tant a persones a títol individual con a comerços i restauradors. 


Aquestes multes s’han produït, tant a persones que llencen la brossa al contenidor de vidre al carrer Anselm Clavé així com restauradors i establiments que s’apropen al polígon industrial per llençar tota mena de deixalles. Al marge de llençar incorrectament brossa, també s’han constatat punts d’abandonament de trastos vells en diferents indrets de la vila. 


Des de la regidoria es plantegen incrementar la vigilància en aquests punts crítics amb policies de paisà. Val a dir que els veïns del carrer Anselm Clavé han demanat reubicar aquests contenidors, tot i que des de l’Ajuntament se’ls diu que no es pot fer perquè l’Ajuntament ha de complir amb la Llei de Residus per oferir punts de llançament del vidre.