La Generalitat no treurà les bandes rugoses de l’autopista que fan soroll

Els veïns de la part alta de la Riera van recollir firmes per les molèsties que creen a la nit
|

La direcció general de Carreteres de la Generalitat ha comunicat a l'Ajuntament d'Arenys de Mar que no retirarà les bandes rugoses de l'autopista que tant molesten els veïns, especialment a les nits. Segons que ha explicat l'alcaldessa Annabel Moreno després de reunir-se amb David Prat, nou responsable de Carreteres, la Generalitat estudiarà reduir aquestes bandes rugoses, però no contempla retirar-les per una raó de seguretat viària. Aquestes bandes rugoses busquen reduir la velocitat dels cotxes al seu pas per l'antic punt del peatge, tot i que ara ja no hi ha cabines. Des de la Generalitat es considera que els senyals de limitació de velocitat no són suficients i han de mantenir aquests molestos punts enganxats a l'asfalt. 


Pagina 3

Un cotxe es va incendiar el passat 16 de juny a l’accés a l’autopista a Arenys de Mar. El vehicle feia dies que estava allà. 


L'alcaldessa va traslladar a la Generalitat les firmes que els veïns de la part alta de la Riera van recollir per demanar la retirada de les bandes rugoses perquè durant la nit provoquen molt soroll. Moreno ha explicat que la direcció de Carreteres ha mesurat els nivells de sonoritat de les bandes rugoses i ha determinat que es troben dins dels límits permesos. Els veïns, però, no tenen la mateixa opinió i no descarten noves mesures de pressió perquè l'Ajuntament i la Generalitat els prenguin seriosament perquè l'augment de la circulació per l'autopista i la velocitat més gran del cotxes al seu pas pel pont d'Arenys ha incrementat notablement el soroll que provoca més malestar ara a l'estiu que els veïns obren les finestres. En d'altres punts del Maresme s'hi han hagut de col·locar pantalles als vorals de l'autopista que redueixi el soroll del trànsit. 


D'altra banda, la reunió entre l'alcaldessa i Carreteres de la Generalitat també va servir per veure com evoluciona el projecte de construcció de la variant de Valldegata. El govern català va encarregar la redacció d'un nou projecte que redueix notablement l'impacte que tenia l'anterior traçat. En aquest sentit, Annabel Moreno ha informat que la nova carretera aprofitarà vials ja construïts en el polígon industrial. D'aquesta manera es vol evitar l'expropiació de la finca agrícola que durant molts anys ha pesat com una llosa sobre la família Puig. 


Finalment, també es va parlar del projecte de les rotondes que s'havien projectat a sota del pont de l'autopista per evitar els nombrosos accidents que es registren en aquest punt. La Generalitat es va tornar a comprometre a impulsar l'obra, però sense fixar cap data. Igualment, es va informar en la reunió dels plans de l'anomenada pacificació de la carretera N-II que, de moment, només contempla una inversió reduïda per fer un carril bici.