Veten l’entrada a un regidor en un acte d’un conseller al Teatre Principal

Gonzàlez-Cambray va arribar envoltat de policies i enmig de protestes dels mestres
|

La visita que va fer a Arenys de Mar el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, el passat 7 de juny va estar marcada per la polèmica i la protesta. El departament d’Educació va anunciar públicament que el conseller visitaria Arenys per cloure la Jornada d’Equitat per a la Transformació Educativa. Fins i tot es va convocar a la premsa perquè fes la cobertura informativa. 


L’acte estava convocat al Teatre Principal a les cinc de la tarda i hores abans es va desplegar un nombre important de Mossos d’Esquadra antidisturbis que van haver d’aparcar les seves furgonetes al pati del Calisay. Aquest desplegament policial inèdit a Arenys de Mar, es va fer perquè, segons es va explicar, el conseller va patir un intent d’agressió uns dies abans durant una protesta de la comunitat educativa contra la decisió de Gonzàlez-Cambray d’avançar el començament del curs vinent. Ni el dia del referèndum de l’1 d’octubre es van veure tants policies a Arenys. 


Cambrany   xs

Protesta davant del Teatre Principal contra el conseller. Foto: Xavi Salbanyà


El Teatre Principal es va blindar policialment i el conseller va entrar per un accés posterior per evitar trobar-se amb una vintena de manifestants que l’esperaven a la porta del carrer de l’Església per protestar contra les polítiques que impulsa la Generalitat. Entre els manifestants es trobaven les dues regidores de la CUP de l’Ajuntament d’Arenys, Ona Curto i Marta Prades, aquesta darrera porta la regidoria d’Educació. A l’interior del teatre hi havia una trentena de persones i d’altres que es van connectar virtualment a l’acte. Entre els assistents es trobava l’alcaldessa arenyenca Annabel Moreno. Va resultar curiós veure Moreno (ERC) donant suport al conseller i a les seves sòcies de govern municipal de la CUP a fora al carrer protestant contra Gonzàlez-Cambray. 


Una hora abans de començar l’acte, el regidor de Junts per Arenys i exdirector de l’escola Sinera, Agustí Ferrer, va dirigirse al Teatre Principal amb la intenció d’assistir a l’acte convocat per la conselleria, però es va trobar que personal del departament d’Educació li van impedir el pas al·legant que s’havia d’haver inscrit amb anterioritat. Ferrer es va identificar com a regidor de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, però ni així li van deixar passar en un equipament públic. 


L’alcaldessa Moreno va respondre a aquest veto oficial a un càrrec electe, explicant que l’acte no era públic sinó “intern” del departament d’Educació. En canvi, la conselleria va divulgar l’activitat públicament, va ser convocada la premsa i posteriorment es va emetre una nota informativa amb fotografies incloses de l’acte.