Arriba la Festa Major de la normalitat amb nou lloc per a les barraques

Els concerts per a joves es traslladen a la platja davant de la plaça de les Palmeres
|

Un cop passat Sant Joan, és hora de preparar-se i posar la vista a Sant Zenon. A menys d’una setmana de donar el tret de sortida, Ajuntament i entitats ja tenen a punt un bon nombre d’activitats, per a totes les edats. Totes elles pensades per fer gaudir tots els arenyencs de la primera Festa Major de la vila, enguany sense distància, aforaments limitats i mascaretes pel mig. Tal com avançava aquesta revista el mes passat, després de 2 anys de pandèmia, torna l’anhelada “normalitat” als actes de Festa Major.


L’inici el donarà, com ja va sent tradició, l’enramada popular. Tindrà lloc el dimecres 6, a dos quarts de sis de la tarda, a la plaça de l’Església. Abans, però, el dissabte dia 2, a les 10 de la nit, el cor l’Aixa oferirà el mític concert de Sant Zenon a l’església de Santa Maria. Amb un repertori de Beethoven i de Josep Vila i Casañas, i un preu de 12 euros. La resta d’activitats, però, trigaran uns dies a arribar. 


Pagina 18

Pregó de la festa major de Sant Zenon.Foto: Xavi Salbanyà


Divendres 8, a la una del migdia, les campanes repicaran per anunciar la solemnitat de Sant Zenon. El mateix divendres, a les 7 de la tarda tindrà lloc l’espectacle musical i teatral “Els Superherois” a la nova zona coberta de la Riera. A les 8, a la plaça de l’Església, el cau Flos i Calcat organitza una botifarrada popular i un “bingo musical”. També a les 8 del vespre, la plaça de l’Ajuntament acollirà el Concert de Festa Major de l’Escola de Municipal de Música i el posterior pregó i brindis. A partir de les 10 de la nit, serà el torn de les completes que acabarà amb la cantada de l’Himne a Sant Zenon. A tres quarts d’11 de la nit, la traca prendrà la Riera fins a arribar a la platja de la Picòrdia. Les Barraques, que enguany celebren 20 anys, començaran la seva primera jornada, també divendres, a partir de dos quarts de 12 de la nit, amb concerts de Remolke, Les Buch i Lady Machete. Hi haurà canvi d’ubicació respecte als últims anys. Seguiran a la Picòrdia, però no estaran situades al final de la platja, sinó que es traslladaran a la zona de la plaça de les Palmeres, al costat de la fira d’atraccions. “Una ubicació ja s’havia utilitzat el 2006”, apunta la regidora de Festes. Es tracta d’un canvi per motius de seguretat, atès que Sant Zenon, el dissabte 9 de juliol, tindran lloc els focs d’artifici i concerts de Barraques. Simultàniament, a la nova zona coberta de la Riera, el grup tribut als anys 80 “Los 80 Principales”, serà l’encarregat de la primera nit de Ball de Festa Major. 


Dissabte 9 de juliol, les activitats començaran a les 6 de la tarda, amb la recollida de xumets i la cercavila de gegants organitzada per l’Associació de Geganters d’Arenys de Mar. Sortirà des de la plaça de l’Església. A les 7 de la tarda, al pati del Calisay, començarà l’11ª edició del Correbars. Els participants podran gaudir de 8 cerveses per diferents bars de la vila, per un preu de 15 euros. Mitja hora més tard, a la nova zona coberta de la Riera, l’orquestra Selvatana posarà el primer dels tocs musicals de la jornada. A les 8 del vespre, hi haurà una activitat de ball tradicional a càrrec de la Puntual Folk, al pati del Xifré. També a les 8, se celebrarà l’ofici solemne a l’església de Santa Maria. A les 9, a la plaça de l’Església tindrà lloc una audició curta de sardanes, amb la cobla Selvatana. Una hora més tard, a les 10, al Calisay començarà una batucada de mà de Batuaixa, que recorrerà bona part de la riera arenyenca. Un dels moments més esperats de la Festa Major serà el castell de focs d’artifici, que tindrà lloc a la platja de la Picòrdia, a partir de les 11 de la nit. A partir de dos quarts de 12, els concerts juvenils tornaran a la Picòrdia, en el marc de les Barraques, amb d’Arc de Triomf, Jazzwoman i Sixtus, i amb el show entre concert i concert de la dragqueen “Emma Mess”. Al mateix temps, però a la nova zona coberta de la Riera, l’Orquestra Selvatana posarà les notes musicals al ball de Festa Major. 


Diumenge 10 de juliol, a partir de les 10 del matí, a l’Ateneu Arenyenc, tindrà lloc la final del torneig de tennis taula de Sant Zenon i la posterior exhibició per part de jugadors professionals. A partir d’un quart d’una, a l’església de Santa Maria, se celebrarà la missa de difunts en record dels arenyencs traspassats durant el darrer any. Ja a la tarda, a partir de les 7 de la tarda, hi haurà la trobada de Gegants, que començarà davant de l’Asil Torrent. La colla gegantera aprofitarà aquesta ocasió per a presentar uns gegantons nous per als més petits així com una nova imatge corporativa i nou marxandatge. També a les 7 de la tarda, però al Teatre Principal, l’orquestra Synerenca oferirà el concert “Un pom de verol”. Una hora més tard, a les 8 del vespre i al pati del Xifré, hi haurà el monòleg interactiu “Faixedas i punt” de la mà de Rafel Faixedas. La nova zona coberta de la Riera, acollirà, a partir de les 10 de la nit, l’espectacle de clown “La Marabunta”. L’última nit de Barraques es traslladarà a la plaça de l’Església, com ve sent habitual. Miquel del Roig tornarà a pujar a l’escenari arenyenc per fer ballar i cantar al seu fidel públic a partir de dos quarts d’12 de la nit. El seguirà la MashUp Party. 


Dilluns 11 de juliol ser l’últim dia de Festa Major i començarà amb una activitat d’inflables aquàtics per als més petits, que se situaran davant del Calisay. Ja a la tarda, a partir de les 7, també al Calisay, la companya Pentina el Gat, ens portarà l’espectacle infantil “Pista, si us plau!” Que recorrerà part de la nostra vila. A les 8 del vespre els Seràfics representaran l’obra “Quedar-se en blanc” al pati del Xifré. I per últim, a les 10 del vespre a la nova part coberta de la Riera, en Peyu tancarà la Festa Major amb el seu espectacle “L’home orquestra”. 


A tot això, caldrà sumar-hi la fira d’atraccions que, un any més, s’ubicarà a la zona del port durant els dies de Festa Major.