Arenys segueix multant els cotxes aparcats a la riera de Caldes

Veïns i Ajuntament de Sant Vicenç adverteixen que podria estar cometent prevaricació
|

Segueix la polèmica entre Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt per la regulació dels aparcaments de la Riera de Torrentbó. El regidor de Seguretat, Josep Maria Pruna, ha recomanat als veïns de Sant Vicenç que no aparquin a la zona exclusiva pels arenyencs, ja que si passa la Policia Local, els multarà. L’Ajuntament veí també critica la postura “intransigent” de l’alcaldessa, Annabel Moreno en “negar-se a negociar”. 


El fet que el govern arenyenc continuï enrocat i mantingui una part de la Riera de Torrentbó amb la prohibició d’aparcament per als veïns que no estiguin empadronats a Arenys i que a més el regidor Pruna admet que “vaig aconsellar als veïns belligerants de Sant Vicenç que no aparquin, perquè la policia ens multarà”. Unes declaracions que han provocat l’advertiment, tant de l’Ajuntament vicentí, com dels veïns que mantenen la postura insubmisa i encara aparquen on “el cadastre i l’institut cartogràfic indiquen que és terreny del Montalt”. Així, són ells qui adverteixen que “el regidor Pruna pot estar cometent prevaricació, si és conscient que adopta una decisió contrària a la llei” tot i que també avisa que els afectats poden presentar “un contenciós administratiu o recórrer les multes”. 


Riera de caldes   xs

Vista aèria del punt del conflicte entre els dos pobles.


Aquests enfrontaments fan presagiar una reunió molt tensa amb Sant Vicenç i l’Institut Cartogràfic per discutir els límits territorials. “L’alcaldessa d’Arenys, el primer dia ja es va tancar en banda”, assegura l’alcalde del poble veí, Victor Llasera, sorprès per la reacció “intransigent” d’una alcaldessa amb els seus veïns. 


Les primeres reunions per ratificar o modificar les delimitacions del terme municipal d’Arenys amb el de Sant Vicenç de Montalt van permetre descobrir que el govern arenyenc prohibia aparcar en una zona que pertanyia a la vila veïna


Ara, Annabel Moreno, afirma que l’arxiver municipal ha aportat nova documentació que afavoreix els arguments d’Arenys, que mantenen que el límit del terme passa pel mig de la riera i no a tocar de les façanes, com està dibuixat tant al cadastre com a l’ortofoto del cartogràfic. Per això, sentència que “si fa falta arribarem als jutjats a defensar la nostra posició”. 


“No hem tingut problemes, ni amb Canet, ni amb Arenys de Munt”, esgrimeix Pruna. I en aquest sentit els veïns afectats apunten que “ni a Canet, ni a Arenys de Munt han prohibit aparcar els veïns a casa seva”.