Alfred Cañamero agafa el relleu de Pau Jorquera al capdavant del Cor l'Aixa i Cor Adzé Cambra

​Pau Jorquera finalitza la seva etapa dirigint durant deu i cinc anys els dos cors arenyencs i ara comença aquesta etapa d'Alfred Cañamero com a director.
|

El passat concert de Sant Zenon va marcar el final d'una exitosa etapa de Pau Jorquera dirigint durant deu anys el Cor l'Aixa i cinc el Cor Adzé Cambra. Ara agafarà la direcció i el relleu a partir de setembre l'Alfred Cañamero, nascut l'any 1965, considerat un dels directors corals catalans més representatius del panorama musical de la seva generació.


Músic i director, Cañamero també es troba a la Coral Art i Cultura de Canyet, Badalona, i la Coral Guisla de Caldes de Montui al Vallès Oriental, a més de professor al Conservatori Nacional de Dansa. Va portar durant vint-i-sis anys la Coral Mixta d'Igualada. Considera que no és fàcil portar diferents corals a la vegada, però quadrant agendes es pot encabir tot i té moltes ganes de començar aquesta etapa a Arenys de Mar. Considera també que les corals tenen perfils diferents, però de totes ets pots enriquir per fer un millor treball final.


Aaaa

                             Alfred Cañamero en plena direcció d'un concert. 


Al capdavant de les dues corals arenyenques, té clar que la primera cosa que ha de fer serà fer uns programes de coneixença, tant personalment com musicalment. Com llegeixen per exemple partitures, fer muntatges d'obres, com digerir la música. Tot és un aprenentatge setmanal de treball.


L'Alfred busca gent sempre amb passió i molta implicació, gent que vulgui fer una aventura a partir d'una partitura. Els dos cors es van conèixer fa uns dies en un primer assaig. L'Alfred també ha pogut parlar amb Pau Jorquera aquests últims dies, considerant que té setmanes de treball personal, per fer una posterior trobada prèvia a l'inici de ficar-se davant del Cor l'Aixa i Cor Adzé Cambra. En l'agenda, amb possibles variacions, tenen el concert de Nadal del proper desembre.


Image1 14