Annabel Moreno, en minoria

La CUP trenca el pacte de govern amb ERC i Arenys en Comú, mentre els comuns critiquen severament l'actuació dels seus socis de govern
|

El govern municipal presidit per Annabel Moreno ha quedat des d'aquest dimarts, 9 d'agost, en minoria. L’assemblea de la CUP d’Arenys de Mar ha decidit trencar el pacte de govern municipal amb ERC i Arenys en Comú després que l’alcaldessa, Annabel Moreno, decidís ahir de recuperar les competències de Serveis Municipals i de Medi Ambient que tenia delegades la portaveu de la CUP, Ona Curto. En un comunicat publicat aquest migdia, la CUP considera que ha estat una acció electoralista, que s'ha fet "sense cap explicació prèvia i amb traïdoria" i ha decidit abandonar el govern i passar a l’oposició.


Annabel moreno telf

Annabel Moreno, ahir gestionant la crisi de govern des del seu despatx. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar.


En el seu comunicat, la CUP ha remarcat les discrepàncies polítiques existents durant tot el mandat han empès al grup municipal a abandonar el govern i afegeixen que han perdut tota la confiança amb Moreno. El comunicat, molt bel·ligerant amb l'alcaldessa critica la seva "manca de formes" i afirmen que "és una forma irreparable de dinamitar el pacte entre els socis de govern". L'acusen d'actuar segons "els interessos electoralistes particulars de la mateixa alcaldessa per la por de perdre vots".


Tot i reconèixer que "no sempre ens han sortit les coses com volíem", el comunicat afirma que "ja coneixem el tarannà de la senyora alcaldessa Annabel Moreno, que a partir d’ara serem culpats de tots els problemes de la vila". També obren la porta a un imminent pacte d'ERC amb el PSC, possibilitat que Moreno ja havia explorat després de les eleccions del maig del 2019, però que les bases d'ERC van vetar. 


Els comuns, crítics amb la CUP i amb ERC. 

D'altra banda, ahir dilluns al vespre es va reunir l'assemblea d'Arenys en Comú amb caràcter d'urgència i extraordinàriament per analitzar la nova situació política. Els comuns coincideixen amb ERC que "l’estat general de brutícia dels carrers d’Arenys i el retard en les accions del Porta a Porta, així com en la necessitat d’emprendre accions urgents per revertir la situació"Tot i això, no comparteixen la decisió que "ha pres de manera unilateral ERC, tot i que sabem que l’alcaldia té establerta per llei la possibilitat de retirar les competències als regidors i regidores si així ho creu necessari". 


El partit minoritari del govern municipal aposta pel "diàleg amb les tres forces polítiques" per tal de resoldre la situació, "prenent les decisions que s’escaiguin més adients de manera conjunta". Els comuns aposten per continuar intentant revertir aquesta situació per tal de tirar endavant les polítiques d’esquerres per les quals va néixer aquest pacte, amb l’únic objectiu que projectes tan importants com el porta a porta puguin fer-se realitat en aquest mandat.