Serveis Socials, neteja i incivisme, les principals queixes a la Síndica

El darrer informe de la Defensora insisteix en problemes coneguts sense resoldre
|

La Defensora de la Ciutadania d’Arenys de Mar, Teresa Verdura, va presentar el seu darrer informe de gestió en el ple municipal de juny i va insistir en els mateixos problemes que la Vila arrossega des de fa molt de temps i que l’Ajuntament i la resta d’administracions no són capaços de resoldre. 


L’informe de la Síndica recollia la feina de tot l’any 2021 i destacava que les principals queixes i consultes tenen a veure amb serveis socials, la neteja i manteniment de l’espai públic, l’incivisme, la inseguretat i l’incompliment de les ordenances de convivència i la falta d’habitatge. Tots aquests temes apareixen de forma insistent en els informes de la Defensora i, per això, Teresa Verdura va instar els regidors i regidores de l’Ajuntament a posar fil a l’agulla d’una vegada. A continuació resumim els principals temes. 


Pisos socials pla dels frares   xs

Els problemes de convivència als pisos socials persisteixen. Foto: Xavi Salbanyà


Els ciutadans han fet notar novament la falta d’habitatge social. La Defensora segueix investigant la pèssima gestió dels pisos socials del Pla dels Frares i els nombrosos problemes de convivència que generen. Alerta que els nous habitatges públics que es faran al rial del Bareu no es converteixin en un gueto. També hi ha disconformitat dels usuaris a l’hora de valorar els graus de la llei de dependència i constata la falta de personal a serveis socials. 


La Defensora reflecteix l’estat d’opinió majoritari que Arenys està brut i falta manteniment de l’espai públic. El mal funcionament de la recollida de la brossa és motiu de queixa generalitzada pels problemes de salubritat que provoca. En aquest sentit, Verdura recomana la sanció per a aquells incívics que incompleixen la norma reiteradament. La falta de manteniment de l’arbrat i les plagues que això ha comportat també molesta la població. 


Baralles al carrer, consum de droga a la via pública, robatoris, sorolls excessius i problemes amb els gossos formen un còctel perillós per a la convivència. En relació als sorolls dels gossos, la Síndica apella a les ordenances de tinença d’animals que són molt clares i que sembla que no es fan complir ni amb els lladrucs ni amb les caques abandonades al carrer. 


La Defensora ha recollit nombroses queixes per la falta d’atenció telefònica al CAP durant l’any passat i també problemes dels usuaris amb companyies de telefonia, electricitat o venda per internet