Les càmeres de l’estació no multaran per l’aturada mínima

L’Ajuntament vol habilitar un nou punt de càrrega i descàrrega
|

Les càmeres que l’Ajuntament ha col·locat des de fa mesos a la carretera N-II davant de l’estació de tren començaran a multar aquest setembre, segons que va anunciar tant l’alcaldessa Annabel Moreno com el regidor de Governació, Josep Maria Pruna. Però hi haurà un canvi substancial a l’hora de multar perquè finalment la càmera que capta les matrícules dels cotxes que ocupen la parada del bus esperarà uns segons perquè els viatgers dels vehicles puguin baixar per anar a l’estació. Aquesta operació podria tenir una dispensa de 30 segons i en els entorns escolars es coneix com a “petó i adéu”. 


Camares estació 2  xs

Un dels 80 o 90 cotxes que s’aturen al dia a la parada del bus. Foto: Xavi Salbanyà


Inicialment, la idea de l’Ajuntament era multar tothom que ocupés la parada del bus, però s’ha comprovat que cada dia s’aturen en aquest punt entre 80 i 90 vehicles. Això demostra que és un lloc absolutament necessari per a la gent que acompanya als usuaris del tren. Per això, l’alcaldessa Moreno va explicar al programa El Dominical de Ràdio Arenys que “la voluntat no és complicar la vida a la gent”. De fet, si s’haguessin multat tots els vehicles que s’han aturat a la parada del bus irregularment d’ençà que es van posar les càmeres, estaríem davant una xifra que rondarien les 20.000 sancions. Això hauria comportat un conflicte veïnal que actualment no interessa al govern municipal perquè només queden nou mesos per a les eleccions. 


Malgrat això, el problema que provoca l’aturada de vehicles a la parada del bus persisteix perquè l’autocar ha d’aturar-se a la carretera si hi ha algun cotxe ocupant el seu lloc i els viatgers han de baixar sobre la calçada. Per resoldre aquest tema, l’Ajuntament vol crear una nova zona de càrrega i descàrrega davant del carrer Jaume Borrell on es recomanarà que s’aturin momentàniament els vehicles que porten persones a l’estació.