La Generalitat augmentarà la freqüència de busos des dels dos Arenys a l'Hospital de Mataró

​Moreno demana enllaçar aquesta línia amb la que va de Mataró a Bellaterra i reforçar el transport diürn en autobús des d'Arenys cap a Barcelona
|

Més autobusos per la línia de l'Hospital de Mataró. Això és al que s'hauria compromès la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, amb l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, i l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Sánchez en una reunió que van mantenir el passat 7 de setembre. Segons aquest compromís anunciat per l'alcaldessa Moreno, hi haurà més freqüències de pas d'autobusos, sobretot a final del matí, per garantir la tornada cap Arenys de les persones que utilitzen la línia directa a l'Hospital de Mataró.


Bus hospital   MS

El servei es va posar en marxa el primer de març de 2021.



L'ampliació del servei d'autobusos es faria de forma immediata i l'avalarien els bons resultats des de la seva posada en marxa el primer de març de 2021, segons va explicar Annabel Moreno. També s'hauria pres l'acord d'estudiar l'ampliació del servei a les tardes, però condicionat a confirmar una demanda real. En aquest sentit, els dos ajuntaments faran unes enquestes per veure quines són les peticions de servei de tarda i en funció d’aquesta demanda la Generalitat s’hauria compromès ampliar el servei a les tardes.


Actualment, el servei d'autobús d'Arenys a l'Hospital de Mataró és operat per Sagalés, i té 5 expedicions d’anada i 5 de tornada, que es van coordinar per poder arribar al centre hospitalari a les 8, a les 9 i a les 10 hores, i tornar al migdia, abans de dinar. També hi ha una parada, posterior a l'hospital, per poder accedir al centre comercial Mataró Park. El servei es pot utilitzar amb els títols de viatge del transport integrats i l'anada o tornada a Mataró amb l'aplicació de 2 zones o les pròpies de l'operador (al mateix autobús es podrà comprar el títol). L'empresa Sagalés, que gestiona el servei recomana l'ús de l'app que ofereix tota la informació dels horaris i novetats dels seus serveis. 


Enllaç per als estudiants de Bellaterra i bus a Barcelona

En la mateixa reunió, l’alcaldessa d’Arenys de Mar va demanar que la línia de l’Hospital de Mataró tingui una parada comuna que la connecti amb la línia que fa el servei des de Mataró a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, per poder interconnectar aquest viatge pels estudiants arenyencs. Els tècnics de mobilitat analitzaran quina és la millor solució possible per crear aquest nou servei. A més, Moreno també va demanar un transport diürn per autobús amb Barcelona que sigui alternatiu al transport ferroviari de Rodalies. Aquest servei, amb Barcelona, durant el dia, existeix fins a Mataró i arriba a Llavaneres i també des de Sant Pol a Malgrat, però queda un buit, al tram d'Arenys de Mar (horaris vigents tardor 22).