Arenys de Mar tanca l'agost amb un repunt de l'atur, però amb millors xifres que fa un any

Els dos Arenys se situen per sota de la taxa mitjana d'atur comarcal, provincial i catalana, mentre Canet s'hi manté lleugerament per sobre
|

El mes d'agost va tancar amb un lleuger augment del nombre d'arenyencs a l'atur (+4,27%) respecte del mes anterior, d'acord amb les dades provisionals publicades recentment pel Consell Comarcal del Maresme. La taxa d'atur se situa al 9,17%, apropant-se a la taxa comarcal (10,00%). Aquest informe mensual situa la xifra d'aturats a Arenys de Mar en 660 persones, 27 més que al juliol. Tot i el lleuger repunt, aquesta dada consolida el descens significatiu de l'atur, que ja és un 13,84% inferior respecte de fa un any.


Atur agost22

Dades de l'atur de l'agost del 2022. Font: Consell Comarcal del Maresme. 


Arenys de Munt el nombre d'aturats ha augmentat amb 16 persones respecte del mes de juliol, i se situa en 368 aturats. La taxa és del 8,14%. La pujada intermensual és del 4,55%%, i s'observa un descens interanual de l'atur, amb un -11,11%. En el cas de Canet el nombre d'aturats a l'agost era de 693, 38 persones més que al juliol, quan ja havia pujat respecte al mes anterior. La taxa ara se situa al 10,36%. Els augments intermensuals i interanuals són del 5,80%% i -10,35%%, respectivament.


Els tres municipis evolucionen seguint el comportament mitjà de la comarca, amb lleugers augments i descensos respecte del mes de juliol i un fort descens respecte de fa un any. La bona dada és que els dos Arenys se situen per sota de la taxa mitjana d'atur comarcal, que és del 10%, i també per sota la provincial (9,59%) i catalana (9,32%), mentre Canet es manté lleugerament per sobre aquestes xifres. 


Agost sol ser un mes negatiu per a l’ocupació i aquest 2022 no ha estat cap excepció. Segons mostra el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, a la comarca, l’augment de persones aturades ha afectat a tots els grups d’edat i a tots els sectors econòmics, a excepció de l’agricultura que registra un descens del 5,07%. També baixa un 7, 26% el nombre de persones sense ocupació anterior que cerquen feina. La construcció és la que ha registrat un major increment de la desocupació (4,78%) tot i que també són destacables els augments en el sector serveis (4,22) i en la indústria (4,20%).