Una desena de famílies d’Arenys de Munt, sense places de P0

Les primeres famílies que es van quedar sense plaça a l’Escola Bressol La Petjada d’Arenys de Munt van començar a organitzar-se durant l'estiu
|

Els temors es van confirmar durant aquest estiu: les primeres famílies que es van quedar sense plaça a l’Escola Bressol La Petjada d’Arenys de Munt van començar a organitzar-se, i a mitjan setembre eren ja més d’una desena les que es queixaven de no tenir places per portar els seus fills a la vila. Altres van optar per matricular els nadons en un altre poble, com ara Sant Iscle. 


Escola Bressol municipal La Petjada Arenys de Munt 1


La falta de places es va debatre al ple del juliol. La regidora d’Educació, Tònia Vila, es va comprometre a buscar una solució. Segons va explicar a L’AGENDA, el problema està en vies de solucionar-se, perquè s’ha trobat la manera d’ampliar, “tot i que continuem tenint el límit de les 115 places”. La regidora afirma que el tema està en mans de la conselleria, on ja tenen els plànols, i que quan els donin el vistiplau reorganitzaran l’espai “per donar resposta a les famílies de la llista d’espera”. 


En concret, es pretén obrir una nova estança modificant despatxos i sala de mestres, que es mourien a un altre lloc. A partir del vistiplau de la Generalitat, l’estança podria estar condicionada “en qüestió de setmanes”. El nou espai compliria amb totes les mesures necessàries que marca el Departament d’Educació i permetria reorganitzar els grups, perquè “s’han donat de baixa alguns alumnes per qüestions familiars”, explica la regidora, que matisa que aquesta solució permetria acollir set infants nascuts en 2022. A partir del segon semestre, els naixements nous ja no tindran plaça. 


Tònia Vila va indicar que les famílies ja estan assabentades que existeix aquesta possibilitat, i que a partir de l’any que ve s’haurà de consultar el cens “per veure si aquest augment és progressiu cada any”. Per la seva banda, un dels pares afectats, Jaume Puig, va indicar que s’havien posat en contacte amb ell des del servei de Gestió Urbanística i Serveis Arenys de Munt (GUSAM) per informar-lo d’aquest projecte. Per a Puig, el problema és que “aquest no és un pic puntual, sinó que l’any que ve tornarà a passar”. Recorda que la vila es va quedar sense una de les dues escoles bressols que tenia, mentre que la població augmenta.