L’Ajuntament estudia destinar un pressupost per capturar senglars

Aquest mes d’octubre s’ha contractat una empresa que ha capturat dos exemplars
|

Després de quatre dies seguint-los la pista, al final una empresa contractada per l’Ajuntament va capturar els dos senglars que feia dies que voltaven per la zona del Bareu fins al col·legi de La Presentació. La coordinació d’aquesta empresa amb la policia local i els avisos dels veïns van permetre localitzar-los. 


Senglar presentació

Un senglar a l’escola La Presentació. Foto: Xavi Salbanyà


Els dos senglars eren exemplars joves que, fins al dia de la seva captura, no havien provocat cap incident greu. Voltaven pel Parc Fèlix Cucurull, així com al Pla dels Frares, l’entorn de l’escoles Sinera, Els Colors i La Presentació. Sembla que tenien el seu ‘cau’ a prop de la zona on s’està fent la nova construcció de pisos, al capdamunt del rial. Sortien especialment a la tarda i vespre, removien les bosses de brossa, papereres, havien provocat algun ensurt als veïns i s’havien fet habituals de la zona de La Presentació, arribant al pati de les palmeres i baixant fins a l’edifici nou i al carrer Pompeu Fabra. Des del centre s’han dut a terme diverses actuacions, com el buidatge de les papereres, reforçar i reparar les tanques que limiten al perímetre o demanar que no es colloqui pinso per als gats. 


Per tal d’evitar danys majors, finalment es va optar per capturar-los. La policia els va poder arraconar fins que l’equip veterinari els va poder reduir amb dard anestèsic. Posteriorment, se’ls van emportar. A l’espera del cost final de l’actuació, l’empresa va presentar un pressupost inicial de 700 euros. 


Donat que el problema dels porcs senglars cada vegada és més evident a Arenys i arreu, l’Ajuntament es planteja destinar una partida econòmica al pressupost de l’any que ve per fer actuacions d’aquest tipus. L’alcaldessa Annabel Moreno diu que podria contemplar-se destinar diners del pressupost de l’any que ve. I és que en el que va d’any ja s’han fet dues actuacions, primer una batuda el passat febrer i a finals d’octubre aquesta captura. 


Mesos enrere s’havia fet una reunió amb els Ajuntaments d’Arenys de Munt i Canet per tractar la problemàtica dels senglars, però segons Moreno no s’ha tornat a parlar-ne més. Entre altres coses, perquè els municipis veïns tenen també problemes amb aquests animals, però no en el nucli urbà com la nostra vila. 


Des de l’Ajuntament també s’insisteix a la població en què no es doni de menjar als porcs senglars. De fet, durant aquestes darreres setmanes s’ha hagut de cridar l’atenció a algun veí al respecte. S’insisteix que són animals salvatges i que no s’han d’humanitzar, ja que poden tenir reaccions perilloses.