Arenys cedeix Stella Maris per 60 anys i La Raureta, per 30

Junts Autisme farà del palauet un centre per a adults i Intress acollirà a menors
|

Stella Maris ja és de Junts Autisme, després de molt temps d’espera. El darrer ple va aprovar per unanimitat el conveni entre Ajuntament i entitat pels pròxims 60 anys. Tots els partits van mostrar-se satisfets per la cessió, però tot i això JxA va ser crític amb el retard del conveni i, sobretot, amb el fet que l’entitat haurà d’abandonar el Xifré. 


Estanis Fors (JxA) va dir que al seu grup els sorprèn que es posi com a condició que, un cop adaptat Stella Maris, Junts Autisme hagi d’abandonar el lloc on treballen amb els infants. I és que l’objectiu és que el palauet sigui pel projecte EVI per a adults. Fors va dir que votaven a favor però “a contracor” perquè l’entitat els ho havia demanat per no perdre les subvencions demanades. En aquest sentit, va afegir que esperaven “revertir aquest punt” si estan en el govern en el proper mandat. 


La raureta 3

La rehabilitació de La Raureta està a la recta final.


En general, Fors va afirmar que era “un acord aprovat amb pressions i dolor”, ja que s’havien posat “bastons a les rodes” i que hi havia hagut “falta de comunicació” per part del govern amb l’entitat. 


L’alcaldessa Annabel Moreno va negar totes les afirmacions de JxA. Moreno va remarcar la voluntat del govern d’ajudar a Junts Autisme, amb qui ja es va intentar fer un conveni de cessió de La Raureta el 2018 que no va ser possible per motius econòmics. Moreno va explicar que el punt havia entrat per urgència perquè ho havia demanat l’entitat, sinó hauria anat al ple de novembre. 


També va afirmar que portava sis mesos negociant amb l’entitat la cessió d’Stella Maris i que “s’ha cedit a una velocitat impressionant”. Va destacar que se’ls ha cedit per 60 anys i no 40 com s’anava fer en un principi perquè l’entitat ho va demanar i que en cap moment han dit res sobre seguir al Xifré. 


D’altra banda, el ple també va aprovar la cessió de la Raureta a Intress perquè es converteixi en un centre d’acollida de menors. La cessió es fa per 30 anys a canvi que es rehabiliti. De fet, les obres ja estan a la recta final i si tot va bé estarà llest aquest novembre. 


Tots els grups van votar a favor i la CUP es va abstenir. Des del partit a l’oposició van manifestar que la cessió tenia coses bones, com la rehabilitació de l’edifici, la seva finalitat i la contractació de persones d’Arenys. Però, per contra, creuen que cal una reforma més profunda del sistema de protecció a la infància al país i, especialment, treballar per evitar que la gran majoria d’aquests centres s’acabin cedint a empreses i siguin espais concertats.